ANTIĆ: Tražim od Železnice odgovor zašto je kasnio voz Beograd-Bar!

Vožnja duga 32 sata

ANTIĆ: Tražim od Železnice odgovor zašto je kasnio voz Beograd-Bar!

Društvo -
Ja sam tražio od Železnica Srbije informaciju o tome zašto je voz kasnio, odnosno zašto je stajao u Barajevu 11 časova

BEOGRAD - Ministar saobraćaja Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da je od Železnica Srbije zatražio objašnjenje za jučerašnje kašnjenje voza više od 32 sata, koji je krenuo iz Beograda za Bar u Crnoj Gori.

"Ja sam tražio danas od Železnica Srbije informaciju o tome zašto je voz kasnio, odnosno zašto je stajao u Barajevu 11 časova i tu informaciju ću dobiti u toku dana", rekao je on novinarima prilikom obilaska petlje Orlovača kod obilaznice Beograd.

Antić je naveo da kašnjenje voza ima veze i sa nevremenom na teritoriji Crne Gore.

"Molim za razumevanje, ne mogu naše Železnice da budu odgovorne za sve, ali za tih 11 časova ćemo u toku dana dobiti precizne informacije", naglasio je ministar saobraćaja.

Na pitanje šta će biti sa putnicima i da li će neko odgovarati, Antić je istakao da prvo treba da se vidi šta su bili razlozi pa da se onda razgovara o merama.

"Dajte da učinimo nešto da se stvari poboljšaju, kada su kazne i odgovornost u pitanju, oni će sigurno biti realizovani u skladu sa politikom Železnica Srbije", dodao je Antić.

Međunarodni voz koji je krenuo preksinoć iz Beograda za Bar na odredište je stigao jutros u četiri sata, nakon putovanja od 32 sata.

Prema pisanju medija iz stanice u Beogradu krenuo je sa 80 minuta zakašnjenja, pokvario se u Barajevu, gde je ostao do sedam ujutro, a u Kolašin je stigao juče u 22.50. U tunelu kod Kolašina stajao su sedam sati i u 23 sata sinoć krenuo za Podgoricu, a na odredište u Bar stigao jutros u četiri sata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja