DONETA ODLUKA: Železnice Srbije vraćaju novac zbog kašnjenja voza!

Putovanje dugo 32 sata

DONETA ODLUKA: Železnice Srbije vraćaju novac zbog kašnjenja voza!

Društvo -
Železnice Srbije" donele su odluku da svim putnicima iz voza beograd-Bar koji je putovao do Podgorice 32 sata za kupljene karte, za putovanje između Beograda i Vrbnice vrate novac

BEOGRAD - Javno preduzeće "Železice Srbije" izvinilo se putnicima koji su zbog kašnjenja međunarodnog voza na relaciji Beograd - Bar putovali više od 32 sata, a najavljeno je i da će im novac za karte biti vraćen.

"Železnice Srbije" donele su odluku da svim putnicima iz tog voza vrate novac za kupljene karte, za putovanje između Beograda i Vrbnice, a dodaju da su tokom putovanja putnicima voza zbog kašnjenja podeljeni sendviči i voda.

Generalni direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović i ministar saobraćaja Srbije Aleksandar Antić, zahtevali su od nadležnih rukovodioca u "Železnicama" da brzo i na adekvatan način reaguju, utvrde razloge zakašnjenja voza i pokrenu postupak disciplinske odgovornosti.

Železnice navode da je voz u odnosu na red vožnje kasnio 20 sati i 15 minuta, od čega na teritoriji srpskih železnica 11 sati.

Međunarodni putnički voz je u ponedeljak 16. septembra, krenuo iz Beograda u 21.39 sati, stigao je u Bar jutros u 04.13 sati, nakon 32 sata putovanja. Železnice objašnjavaju da je voz je po redu vožnje iz Beograda trebalo da krene za Bar u 20.10 sati, ali je u polasku kasnio 89 minuta, jer je čekao voz iz Subotice, u čijem je sastavu bio vagon s putnicima, koji su trebali da nastave putovanje za Bar. Nakon polaska voza iz Beograda za Bar u 21.39 sati, zbog kvara na jednom vagonu, voz je zaustavljen u stanici Bela Reka, a stručne službe "Železnica Srbije" su izašle na teren i uspele da otklone kvar. Voz je ponovo zaustavljen u Barajevu, a službe Železnica su utvrdile da se vagon ne može popraviti, pa je drugi ispravni vagon sigao u Barajevo u 3.43 sati, a voz je dalje krenuo u 6.25. Između železničkih stanica Mojkovac i Trebaljevo od 16 do 22.20 sati, voz je zbog nestanka napona usled udara groma stajao u tunelu. Iz stanice Kolašin krenuo je u 1.05 sati, a stigao u Bar u 04.13 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track