Najnovije vesti

PANIKA: Veljović godinama nagrađivao Bjelića, pa pritisnuo Dačića da ga smeni!

Ko je ovde lud

PANIKA: Veljović godinama nagrađivao Bjelića, pa pritisnuo Dačića da ga smeni!

Društvo
Od 2011. do prošlog meseca Veljović potpisivao šefu beogradske policije mesečno povećanje plate za 20 odsto zbog izuzetnih rezultata u radu, a godinama unazad ga ocenjivao najvišom ocenom
1 / 14 Foto: KURIR

BEOGRAD -  Na premijera i ministra policije Ivicu Dačića vrši se ozbiljan pritisak da pod hitnom postupku smeni Stevana Bjelića, načelnika beogradske policije, saznaje Kurir!

- Od kako je popodne stigao iz posete SAD, direktor policije Milorad Veljović neprestano pritiska Dačića da po hitnoj proceduri smeni Bjelića. Maltene, nije ni stigao u svoju kancelariju, a Veljović je već obrlatio Dačića da odmah potpiše razrešenje Bjelića - tvrdi izvor Kurira iz vrha MUP.

Veljović je, podsetimo, kao zvanično obrazloženje za smenu Bjelića naveo propuste u radu. Međutim, dokumentacija u koju je Kurir imao uvid, pokazuje da je Veljović godinama unazad nagrađivao Bjelića, a njegov rad ocenjivao najvišom ocenom.

- Čak je poslednji nalog za mesečno povećanje plate Bjeliću Veljović potpisao pre samo mesec dana, zbog izuzetnih rezultata postignutih u radu! Biće onda da je nešto drugo razlog zašto insistira na njegovoj smeni - kaže izvor Kurira iz MUP.

Rešenja o nagrađivanju Stevana Bijelića godinama unazad potpisivao je i ministar policije i premijer Ivica Dačić.Direktor policije je kazao da ne može tolerisati pokušaj privatizacije i nepotizma beogradske policije, kao i to što su njegovi lični sukobi doveli do ozbiljnih profesionalnih blokada u radu policijske uprave za grad Beograd. Sve i da je tako kao što Veljović kaže, opet je pitanje njegove odgovornosti - zašto je ovom načelniku svakog meseca, dve i po godine unazad davao nagrade zbog postignutih rezultata, a njegov rad i zalaganje svake godine ocenjivao najvišom ocenom!?

Uvidom u dokumentaciju, Veljović je od januara 2011.godine, u kontinuitetu, do jula 2013. godine (od ukupno 31 meseca, samo 3 meseca nije dobio povišicu) potpisivao ukaz da se Bjeliću uveća plata za 20 odsto na mesečnom nivou zbog ostvarenih rezultata.

- Stevanu Bjeliću, zaposlenom u MUP, Policijske uprave za grad Beograd, koeficijent plate uvećava se za mesec jul 2013. godine za 20 odsto. Imenovani je u toku meseca pokazao izuzetne rezultete u obavljanju poslova svog radnog mesta, pa je saglasno članu 12. Pravilnika o platama zaposlenih u MUP, doneto rešenje.... - navodi se u dokumentima.

Inače, Veljović je 13. juna 2011.godine predložio Bjelića za nagradu u iznosu od 50.000 dinara, zbog ostvarenih rezultata u obavljanju policijskih poslova, očuvanju i unapređenju bezbednosti, a rešenje je potpisao ministar Ivica Dačić. Ministar policije, Bjelićev rad, baš kao i Veljović, ocenjivao je najvišim ocenama - peticom, odnosno, opisno "naročito se ističe".

Bjelić među najboljima

Bjelić je 2010., 2011. i 2012.godine ocenjen najvišim ocenama, peticom. Svake godine je ocenjivan obim obavljenih poslova, kvalitet obavljenih poslova, stručna osposobljenost, odnos prema radu, odnos u radu prema drugim licima, a Bjelić je dobio petice u svim kateogirijama, osim 2012.godine u kategoriji stručna osposobljenost, kada je dobio četvorku. Bjelić je po ocenama u kategoriji slžbenika koji se naročito ističe, a svaki upitnik je potpisaoVeljović.

Izuzetni rezultati u julu 2013: Veljović potpisao nagradu za Bjelića 21. avgusta 2013.
Izuzetni rezultati u julu 2013: Veljović potpisao nagradu za Bjelića 21. avgusta 2013.

Izuzetni rezultati i u junu 2013: Veljović nagrađuje Bjelića

Izuzetan rad u maju 2013: Veljović nagrađuje Bjelića
Izuzetan rad u maju 2013: Veljović nagrađuje Bjelića

Izuzetni rezultati u martu 2013: Veljović nagrađuje Bjelića
Izuzetni rezultati u martu 2013: Veljović nagrađuje Bjelića

Izuzetni rad: Veljović nagrađuje Bjelića u februaru 2012.
Izuzetni rad: Veljović nagrađuje Bjelića u februaru 2012.

Izuzetni rezultati u januaru 2013: Veljović nagrađuje Bjelića
Izuzetni rezultati u januaru 2013: Veljović nagrađuje Bjelića
Najviše ocene za rad!
Nagrade za izuzetan rad za 2012: Veljović potpisao rešenje 24. aprila 2013.
Nagrade za izuzetan rad za 2011: Veljović potpisao rešenje 6. marta 2012.
Nagrade za izuzetan rad za 2010: Veljović potpisao rešenje 15. marta 2011.
Nagrada ministra policije Ivice Dačića od 50.000 dinara
Nagrada ministra policije Ivice Dačića od 50.000 dinara

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...