Železnice Srbije kaznile odgovorne za kašnjenje voza!

Pljušte smene i kazne

Železnice Srbije kaznile odgovorne za kašnjenje voza!

Društvo -
Smenjen je šef železničke stanice Beograd i šef Organizacione celine za tehničko-kolske poslove Beograd, a za 20 odsto umanjena mesečna zarada sedmorici zaposlenih - otpravnicima vozova u železničkim stanicama Beograd, Topčider, Rakovica i Resnik

BEOGRAD - Javno preduzeće "Železnice Srbije" su zbog kašnjenja međunarodnog voza, koji je putovao više od 32 sata na relaciji Beograd - Bar, smenila i kaznila odgovorne, i da se utvrđivanje odgovornosti nastavlja.

Generalni direktor "Železnica" Dragoljub Simonović smenio šefa železničke stanice Beograd i šefa Organizacione celine za tehničko-kolske poslove Beograd.

Dodaje se da je za 20 odsto umanjena mesečna zarada sedmorici zaposlenih - otpravnicima vozova u železničkim stanicama Beograd, Topčider, Rakovica i Resnik, pregledačima kola u stanicama Beograd i Resnik, kao i čuvaru putnog prelaza u stanici Resnik.

Simonović ističe da je "nedvosmisleno utvrđeno da su postojali propusti" i da su u skladu sa tim preduzete disciplinske mere, ali i da se utvrđivanje odgovornosti nadležnih nastavlja.

Direktor Železnica je naveo da će ovo biti velika opomena zaposlenima da se ponašaju odgovorno u radu, jer će se, prema njegovim rečima, rigorozno kažnjavati i znatno manje greške. Simonović se izvinio putnicima i potsetio da će im novac biti vraćen. Međunarodni putnički voz je u ponedeljak 16. septembra, krenuo iz Beograda u 21.39 sati, a stigao je u Bar juče u 04.13 sati, nakon 32 sata putovanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track