MUK: Zavera ćutanja o kriminalu u vrhu MUP

Svi ignorišu krađu tehničke robe u policiji

MUK: Zavera ćutanja o kriminalu u vrhu MUP

Društvo -
O krivičnoj prijavi dvojice inspektora protiv direktora Veljovića, koji je zataškao slučaj poklanjanja opreme „Telekoma“, i dalje niko ne govori

BEOGRAD - Ne vide i ne žele da čuju!Krivičnu prijavu inspektora UKP Nebojše Trbovića i Dejana Tripkovića, koju je Kurir u jučerašnjem broju preneo u celosti, a prema kojoj se direktor policije Milorad Veljović optužuje da je direktno zataškavao istragu o krađi tehničke robe, koju je MUP uzimao od „Telekoma“, juče niko nije želeo da komentariše!Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac, koji se u prijavi optužuje da je na poklon dobio ukradene mobilne telefone, juče nije odgovarao na naše pozive.Zataškavaju zataškavanjeNa naše pitanje da li želi da odgovori na optužbe iznete u prijavi, Šutanovac je kratko odgovorio: „Ne.“ Nije bilo moguće dobiti komentar ni od bivšeg ministra policije Dragana Jočića, za kojeg dvojica inspektora tvrde da je u više navrata pokušavao da urgira za Gorana Biorca, radnika MUP koji je u prijavi označen kao glavni krivac za krađu tehničke robe. Direktor policije Milorad Veljović, kao i svih prethodnih dana, nije odgovarao na pozive i poruke novinara Kurira.Rodoljub Milović, načelnika UKP, jedini je bio voljan da kaže koju rečenicu o ovom slučaju. Ipak, ni on nije objasnio svoju ulogu u celoj priči, a podsetimo, u prijavi je optužen za zataškavanje istrage i čak pretnje upućene inspektorima.- Neću da se spuštam na bilo čiji nivo, da odgovaram preko novina. Ja sam profesionalac i radim svoj posao - rekao je Milović.Kako Kurir saznaje, dvojica inspektora, koji su zbog krivične prijave koju su podneli premešteni na niže radno mesto, vodili su i upravni spor, koji je u njihovu korist okončan 2011. godine, ali direktor Veljović uporno odbija da potpiše rešenje kako bi bili vraćeni na staro radno mesto.Inspektori dobili spor- Upravni spor se vodio skoro tri godine, od 2009. do 2011, ali od tada ništa od potpisa. To praktično znači da im MUP time uskraćuje i deo zaostalih zarada - otkriva sagovornik Kurira.(s. m.)

Milović: Neću da se spuštam na bilo čiji nivo, da odgovaram preko novina. Ja sam profesionalac i radim svoj posao
Milović: Neću da se spuštam na bilo čiji nivo, da odgovaram preko novina. Ja sam profesionalac i radim svoj posao

Tužilaštvo ćuti o prijaviIako je Kurir u tri navrata poslao pitanja javnom tužilaštvu dokle se stiglo sa krivičnom prijavom protiv visokih policijskih funkcionera, koju su inspektori podneli još pre četiri godine, iz Višeg javnog tužilaštva nikakav odgovor i dalje nije stigao. Predmet krivične prijave nalazi se kod Emilije Milosavljević, zamenice višeg javnog tužioca. Trbović i Tripković su prijavu podneli i Sektoru unutrašnje kontrole MUP, ali ni oni nisu reagovali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja