Železnica vraća pare za putovanje od 32 sata!
Foto: Kurir

Bez odbitka

Železnica vraća pare za putovanje od 32 sata!

Društvo -
Uz priložene vozne isprave - voznu kartu, rezervaciju mesta i rezervaciju za praćeni automobil (u slučaju da je putnik prevozio i automobil tim vozom), putnicima će biti vraćen pun iznos bez ikakvog odbitka

BEOGRAD - Putnici koji su u ponedeljak, 16. septembra uveče krenuli vozom iz Beograda i tek nakon 32 sata stigli u Bar, svoje pravo na povraćaj kompletnih troškova prevoza, mogu da ostvare na svim prodajnim mestima u železničkim stanicama na teritoriji Srbije, objavile su Železnice Srbije.

Uz priložene vozne isprave - voznu kartu, rezervaciju mesta i rezervaciju za praćeni automobil (u slučaju da je putnik prevozio i automobil tim vozom), putnicima će biti vraćen pun iznos bez ikakvog odbitka.

Deo putnika iz voza već je to svoje pravo i ostvario, navode Železnice i još jednom se izvinjavaju putnicima zbog višesatnog kašnjenja voza i neprijatnosti kojima su bili izloženi.

Direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović zbog tog incidenta juče je smenio šefa železničke stanice Beograd i šefa Organizacione celine za tehničko-kolske poslove Beograd.

Simonović je saopštio i da je umanjenjem mesečne zarade od 20 odsto kažnjeno ukupno sedam zaposlenih- otpravnika vozova u železničkim stanica Beograd, Topčider, Rakovica i Resnik, pregledača kola u stanicama Beograd i Resnik, kao i čuvar putnog prelaza u stanici Resnik.

On je istakao da time nije završeno utvrđivanje odgovornosti za nedopustivo dugo putovanje međunarodnog voza i neprijatnosti kojima su putnici bili izloženi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track