Glumica Dušica Žegarac zagrlila brata posle 66 godina

Ponovo zajedno

Glumica Dušica Žegarac zagrlila brata posle 66 godina

Društvo -
Italijanski pesnik, dramski pisac i hirurg Zaharije Galo svoju sestru od tetke prepoznao je kao glavnu glumicu velikog filmskog hita "Deveti krug" iz šezdesetih godina, na koji je slučajno naišao na internetu

BEOGRAD - Glumica Dušica Žegarac se srela sa bratom, italijanskim pesnikom Zaharijem Galom posle 66 godina.

Besposleno popodne, internet i insert iz čuvenog jugoslovenskog filma "Deveti krug". Slučajan niz događaja koji je zatvorio životni krug dug 66 godina.Toliko je vremena prošlo od trenutka kada je italijanski pesnik, dramski pisac i hirurg Zaharije Galo poslednji put sreo svoju sestru od tetke, do momenta kada ju je prepoznao kao glavnu glumicu velikog filmskog hita iz šezdesetih godina, na koji je slučajno naišao na internetu. Bila je to, tada debitantkinja, a danas glumačka legenda - Dušica Žegarac.Šezdeset šest godina od poslednjeg susreta, njih dvoje su se ponovo sreli u Beogradu. Na ivici suza, srećni, ne skrivajući emocije. Više od šest decenija gotovo ništa jedno o drugom nisu znali. Juče, ponovo su bili brat i sestra."Moja majka Ljubica rođena je sestra Dušičine majke Ane", priča Zaharije, koji među emocijama lakše pronalazi reči.

"Krajem tridesetih godina upoznala je mog oca, Italijana, koji se odmah zaljubio u nju. Imala je prelep osmeh poput Dušice. Venčali se se i preselili u Tunis. Ja sam se rodio godinu dana kasnije i neko vreme živeli smo srećno. Kada smo u savezničkom bombardovanju ostali bez kuće i svega što smo imali u Tunisu, roditelji su odlučili da se vratimo u Italiju, gde sam ja odrastao i proveo čitav život. Majka mi je uvek pričala o Beogradu. I redovno se dopisivala sa sestrom Anom".Zaharije je imao osam godina kada je sa starijim bratom prvi, i donedavno poslednji put, došao u Beograd. Rodni grad svoje majke. Tada je upoznao svoju sestru od tetke, trogodišnju Dušicu."Sećam se putovanja čuvenim "Orijent ekspresom", pamtim mirise, ukuse, porodicu i kupalište na Savi između dva mosta. Polovina moje duše je srpska", priča Zaharije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track