SPC: Episkop Joanikije nije bio u Srbobranu

Demanti iz Kancelarije Episkopa bačkog

SPC: Episkop Joanikije nije bio u Srbobranu

Društvo -
Svima koji su tog dana bili u Srbobranu, kao i onima koji su se o proslavi eparhijske slave upoznali putem crkvenih medija, kristalno je jasna činjenica da Preosvećni episkop budimljansko-nikšićki g. Joanikije nije bio u Srbobranu

Eparhija bačka odbacuje i najoštrije osuđuje neistine i insinuacije da je episkop budimljansko- -nikšićki g. Joanikije, na dan slave Eparhije bačke, 19. septembra 2013. godine, zatražio da vladika Vasilije ne učestvuje u liturgiji, a da je to episkop Irinej odbio.

"Svima koji su tog dana bili u Srbobranu, kao i onima koji su se o proslavi eparhijske slave upoznali putem crkvenih medija, kristalno je jasna činjenica da Preosvećni episkop budimljansko-nikšićki g. Joanikije nije bio u Srbobranu. Sledstveno navedenom, scenario koji opisuju raznorazni kontradiktorni portali i žute strane iz ,,susedstva“ , a koje po komandi i računici profita, a ne po kriterijumu objektivnog novinarskog izveštavanja, objavljuju domaći mediji, nije se, na žalost autora istog, dogodio", navodi Kancelarija episkopa bačkog.

Dalje se dodaja da "svedoci istine su mnogobrojno sveštenstvo i sabrani narod Božji, a ne neistiniti portal ,,Istinito“.

"Žalosna je činjenica da se i narušeno zdravstveno stanje jednog od arhijereja Srpske Pravoslavne Crkve koristi za napad na Crkvu i takozvano spinovanje informacija", navodi Kacelarija episkopa bačkog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track