JA SE PREGLEDAM, A TI? Beograd u znaku borbe protiv raka dojke
Foto: Pr

19. I 20. mart

JA SE PREGLEDAM, A TI? Beograd u znaku borbe protiv raka dojke

Društvo -
Rak dojke je najčešći maligni tumor kod žena u Srbiji, koji svake godine pogodi blizu 4.000 žena u našoj zemlji, a gotovo 1.600 žena godišnje izgubi bitku za život

Ukoliko ste 19. i 20. marta primetili da je vaše okruženje postalo “ružičastije” nego obično – ne brinite, nemate problema sa vidom! Povodom obeležavanja Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke niz javnih objekata i zgrada u Beogradu simbolično je osvetljen roze bojom - Palata Albanije, Kupola Doma Narodne skupštine, Pobednik na Kalemegdanu, Avalski toranj i Most na Adi.

Rak dojke je najčešći maligni tumor kod žena u Srbiji, koji svake godine pogodi blizu 4.000 žena u našoj zemlji, a gotovo 1.600 žena godišnje izgubi bitku za život.

Predstavnici zdravstvenih institucija i organizacija takođe su se okupili ovim povodom na okruglom stolu “Rana dijagnostika i izlečenje raka dojke”, u okviru kojeg je ministar zdravlja, dr Zlatibor Lončar, dodelio Priznanje za izuzetan doprinos u borbi protiv raka dojke dr Zlatku Širiću, v.d. direktora Centra za radiologiju Kliničkog centra Niš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track