OPRAVDALA POVERENJE: OEBS produžio mandat Dunji Mijatović na godinu dana!
Foto: Fonet

Ostaje na funkciji

OPRAVDALA POVERENJE: OEBS produžio mandat Dunji Mijatović na godinu dana!

Društvo -
Predsedavajući OEBS i nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer danas je pozdravio odluku Ministarskog saveta OEBS da produži mandat predstavnici OEBS za slobodu medija Dunji Mijatović na godinu dana.

Dunja Mijatović je posvećeni i neumorni zagovornik promocije i zaštite slobode izražavanja u slobodnim medijima u regiji OEBS i van nje izjavio je Štajnmajer.

Naglasio je da je u ovim vremenima sukoba i kriza, snažan i nezavisan glas, koji čvrsto poštuje princip slobode medija, bitniji nego ikada.

Mijatović je preuzela dužnost zastupnice OEBS za slobodu medija u martu 2010. i imenovana je na novi trogodišnji mandat 2013. godine, podseća se u saopštenju.

"Voleo bih da se zahvalim Dunji Mijatović za njen sjajani nastup tokom poslednjih šest godina i njenu spremnost da nastavi ovaj zahtevan rad", izjavio je Štajnmajer.

On je pozvao sve države članice OEBS da podrže zastupnicu za slobodu medija u njenim naporima da ispuni svoj značajan mandat nadziranja medijskih sloboda u okviru sistema ranog upozoravanja i pomaganja državama članicama OEBS da ispune svoje obaveze na polju slobode izražavanja i slobodnih medija, navodi se u saopštenju.

(Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track