SUSRET U VLADI SRBIJE: Vučić primio motivacionog govornika Nika Vujičića
Foto: Tanjug Sava Radovanović

Australijski humanista srpskog porekla

SUSRET U VLADI SRBIJE: Vučić primio motivacionog govornika Nika Vujičića

Društvo -

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je jutros poznatog australijskog humanistu i motivacionog govornika srpskog porekla Nikolasa Džejmsa Vujičića.

Vučić je Vujičića primio u zgradi Vlade Srbije. Vujičić (1982) je sa 17 godina počeo da drži predavanja o svojim problemima i osnovao neprofitnu organizaciju "Živeti slobodno". Do sada je posetio 24 zemlje, a njegova predavanja je pratilo preko tri miliona ljudi.

Vujičić je juče u Beogradu promovisao svoju novu knjigu "Ostanite jaki" o vršnjačkom nasilju, a njegovi poštovaoci satima su čekali da bi im potpisao knjigu i slikao se sa njima. "Ko god da ste i koliko god da imate godina nikad se nećete sresti sa mogućnostima i novim šansama u životu bez protivljenja, maltretiranja sa strane i odbijanja", rekao je Vujičić.

On je istakao da budućnost Srbije leži u mladim generacijama i da knjigom želi upravo njih da ohrabri, da budu ljudi od integriteta, kako bi i oni mogli da ohrabre druge. Najveći problemi u svetu, dodao je, dešavaju se kada neko veruje da je važniji od drugih ili da je drugi manje vredan od ostalih. On je dodao da je ubedio oca, da takođe napiše knjigu, kako bi podelio svoje iskustvo i time pomogao drugima.

"Ne možemo da izbegnemo bol, kao ni izazove i iskušnja, ali možemo da naučimo iz njih", rekao je Vujičić. Vujičić će tokom posete Srbiji, danas održati studentsko predavanje u Novom Sadu i Kragujevcu, a u utorak u Beogradu i Nišu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track