VRŠNJAČKO NASILJE U ZEMUNU: Odvalio bubrege mom sinu, koji sad piški krv

Užas u OŠ „Rade Končar“

VRŠNJAČKO NASILJE U ZEMUNU: Odvalio bubrege mom sinu, koji sad piški krv

Društvo -
Mog Nikolu (12) brutalno je prebio L. K. (14) po povratku iz škole. Oborio ga i bespomoćnog krvnički šutirao. U Tiršovoj čekamo operaciju, kaže Natalija Čokić

BEOGRAD - Moje dete sad izbezumljeno leži u bolničkom krevetu, piški krv i ne zna da li će mu operisati bubreg! Zašto? Na povratku iz škole taj nasilnik ga je bez razloga napao, oborio na beton i krvnički šutirao!Drhtavim glasom započela je potresnu priču Natalija Čokić, majka dvanaestogodišnjeg Nikole, koji je zbog teških povreda smešten u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj. Njega je 4. novembra u Prvomajskoj ulici u Zemunu iz čista mira pretukao L. P. (14), takođe učenik OŠ „Rade Končar“.

Zabrinute... Nikolina baka Branka i majka Natalija ispred Tiršove
Zabrinute... Nikolina baka Branka i majka Natalija ispred Tiršove

Samo da me ne otvaraju- Plakao je od bolova. Otišli smo prvo u Dom zdravlja i Institut za majku i dete, gde su nas poslali kući rekavši da je sve u redu. Sutradan je počeo da piški i kaki krv, odvela sam ga u Tiršovu, gde su ga odmah zadržali u bolnici. Zasad prima antibiotike i čekamo ultrazvuk jer lekari još ne znaju kakav je hematom i da li je u pitanju cista - kaže Natalija, jedva suzdržavajući suze.Malog Nikolu zatekli smo u bolničkoj postelji. Primio je već 12 infuzija.- Samo da me ne otvaraju - prošaptao je.Ne želi da ga operišu, a s bolnim grčom na licu seća se kobnog dana.- Vraćajući se kući, video sam dvojicu dečaka iz moje škole kako se tuku i pokušao sam da ih razdvojim. Kad su se smirili, krenuo sam na autobusku stanicu, a onda mi je jedan od njih pritrčao s leđa, oborio me na beton i šutirao me u grudi i leđa dok sam tako bespomoćno ležao.

Nema nikog... Stan nasilnika L. K.
Nema nikog... Stan nasilnika L. K.

Iz škole niko nije zvaoČokići su pokušali da prijave incident, ali su im u policiji rekli da ne mogu ništa da urade jer to „ne spada u maloletničku delinkvenciju“. U školi su dobili obećanje da će biti obavešteni roditelji dečaka koji je pretukao mališana.- Za ovih nekoliko dana dok je Nikola u bolnici niko iz škole se nije setio da pozove i pita kako smo. Gde su roditelji tog dečaka? Cela škola zna da je problematičan! Da li treba svi u strahu da živimo, da ne smemo decu u školu da pustimo?! - revoltirano pita Natalija.Otišli smo i do stana u kojem živi maloletni L. K., ali nam niko nije otvorio. U komšiluku kažu da njega i porodicu retko viđaju i da ne znaju ništa o tuči koja se desila.

Direktorka školaISPITUJEMO OKOLNOSTI INCIDENTAU školi „Rade Končar“ u Zemunu kažu da nisu preduzeli nikakve disciplinske mere prema L. P. jer „ispituju sve okolnosti incidenta“.- Proces je toku, ne možemo da preduzimamo nikakve mere dok se ne ispitaju svi učesnici. Veoma mi je žao što se to desilo, čula sam da su se dečaci pljuvali i vređali pre tuče. L. K. je iz porodice u kojoj je teška situacija, otac je izuzetno bolestan, a majka nikad nije kod kuće - rekla nam je Maja Kostić, direktorka škole.

Direktor TiršoveČEKAMO ULTRAZVUK- Ne mogu vam zasad ništa reći o Nikolinom stanju. Sve zavisi od rezultata ultrazvuka, u ponedeljak ćemo znati više - rekao je Zoran Radojčić, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

ČinjeniceHRONOLOGIJA VRŠNJAČKOG NASILJA U ŠKOLAMA U SRBIJI:21. januar - Trojica mladića upali su na čas u Srednjoj ekonomskoj školi u Novom Sadu i bejzbol palicama i srpom napali jednog dečaka12. februar - Učenik osmog razreda OŠ „Učitelj Tasa“ iz Niša gađao je metalnom šipkom učenika prvog razreda gimnazije „9. maj“ i posekao mu glavu7. maj - Učenik osmog razreda OŠ „Milan Ð. Milićević“ na Medakoviću 3 uboden je nožem u nogu u blizini škole9. septembar - Učenik srednje mašinske škole u Železniku izboden je nožem na parkingu škole22. septembar - U masovnoj tuči u dvorištu Poljoprivredne škole u Krnjači povređeno je dvoje učenika30. septembar - Dvoje učenika Škole za dizajn tekstila i kože teže su povređena u tuči u blizini škole u Novom Pazaru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track