VUČIĆ O MIGRANTIMA: Suprotstaviću se patološkoj ksenofobiji
Foto: Tanjug Nemanja Jovanovic

VUČIĆ O MIGRANTIMA: Suprotstaviću se patološkoj ksenofobiji

Društvo -
BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da primećuje da u Srbiji počinje da vlada patološka ksenofobija kad je reč o migrantima kojoj će se, kaže, oštro suprotstavljati, makar ostao bez ijednog glasa na izborima.

Vučić je novinarima u Beogradu rekao da u Srbiji trenutno boravi 1.400 migranata, a da ni trećina neće ovde ostati, iako su dobrodošli da ostanu u našoj zemlji.

"Kome smeta 100, 200, 500 ljudi. Najsnažnije zemlje sveta u Amerika, Nemačka, Velika Britanija, koje su primile ljude sa različitih strana", rekao je Vučić.

Podsetio je da je tako i zlatnu medalju na poslednjem evropskom prvenstvu u košarci Rusiji doneo tamnoputi Amerikanac, koji je bio ključni igrač.

"Za one koji hoće da ostanu, dobrodošli su, ja im želim sve najbolje. A ne da slušamo priče da su to teroristi... Nađete jednog od 500.000 pa pričate o teroristi, kao da su kod nas svi u 500.000 građana dobri", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da Srbija mora da menja odnos prema tim ljudima, navodeći da primećuje da niko ne želi promene bilo koje vrste.

"Mi bar imamo izbore, a ostali bi da se nikad ništa ne promeni", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track