Da li ste znali da se ovih 6 poznatih ličnosti bavilo i grafičkim dizajnom?

Da li ste znali da se ovih 6 poznatih ličnosti bavilo i grafičkim dizajnom?

Edukacija -

Grafički dizajn je zanimanje za koje se opredeljuje sve više mladih i talentovanih ljudi. Razlozi nisu samo dobra zarada i veliki broj konkursa za posao, već i brojne mogućnosti da se kreativno izraze.

Zbog toga vas neće začuditi činjenica da je grafički dizajn prvi izbor mnogih poznatih filmskih i muzičkih zvezda. Ovo su priče o njihovoj karijeri kakve do sada niste imali priliku da čujete.

Legendarni Bowie koji je dizajn nosio u krvi

David Bowie je svojom pojavom obeležio jednu epohu, ne samo u muzičkom već i u svetu vizuelnih umetnosti. Kao mlad studirao je grafički dizajn, a znanja koja je stekao koristio je kroz čitavu karijeru. Sarađivao je sa mnogim uspešnim dizajnerima, ali uvek je ostavljao svoj prepoznatljivi pečat. Po njegovom ekscentričnom oblačenju i odabiru grafičkih elemenata za albume, postere i šminku i možemo slobodno reći da nikada nije prestao da se bavi dizajnom.

Gitarista Rolling Stonesa iz porodice dizajnera

Ronnie Wood je prošle godine poslavio 40 godina od kako je postao gitarista legendarnih Stonesa, ali to nije jedini način na koji je ovaj poznati muzičar izražavao kreativnost tokom svoje duge karijere. Još kao dete pokazao je talenat, a pod uticajem dva starija brata koji vode uspešnu dizajnersku firmu i sam je počeo da se bavi grafičkim dizajnom. Tako je, na primer, uradio dizajn za Crossroads, album Erica Claptona, 1988. godine.

Kakav dizajn biste očekivali od Severusa Snejpa?

Alan Rickman je bio izvanredan glumac, poznat po ulogama Severusa Snejpa, Hansa Grubera i mnogih drugih, kako na filmu tako i u pozorištu. Ali pre nego što je postao glumac Alan je bio sjajan dizajner. Nakon što je završio školu za dizajn, unovčio je svoje znanje kako bi imao priliku da studira glumu. Sa kolegama je osnovao dizajn studio Graphiti u kom je radio nekoliko godina. Iako je kasnije krenuo drugim putem, dizajnom je nastavio povremeno da se bavi iz ljubavi.

Public Enemy ima jedan od najprepoznatljivijih logoa. Pogodite zašto.

Jedan od osnivača poznate rep grupe Public Enemy, Chuck D, osim muzikom, bavi se i grafičkim dizajnom. Studirao je Adelphi University u Njujorku, a specijalizovao se za dizajn u muzičkoj industriji. Za svoju rep grupu Chuck D je napravio logo koji ne samo da ostavlja odličan vizuelni efekat na posmatrača, već ima i simboliku koja oslikava ideale čitave grupe, što možete i sami primetiti ako ga uporedite sa tekstovima njihovih pesama.

Šta je zajedničko fantastičnom biću Golumu i grafičkom dizajnu?

Odgovor je Andy Serkis, talentovani glumac i dizajner koji je imao veoma zanimljiv preokret u svojoj karijeri. Naime, njegov plan je bio da uporedo studira dramske studije i dizajn, kako bi bio pravi izbor za poziciju print dizajnera u produkcijskim kućama. Tokom studija je radio na dizajnu različitih postera i drugih štampanih materijala, a onda je igrom slučaja dobio svoju prvu ulogu i dizajn je, nažalost, morao da ostavi po strani. Danas je najpoznatiji po ulozi Goluma u trilogiji Gospodar prstenova.

The Who je pravi primer zašto je dobro imati dizajnera u rok bendu

Pored muzičkog, jedan od važnih kvaliteta koji je pomogao bendu The Who da postane svetski poznat, bio je prepoznatljiv vizuelni identitet. Gitarista i tekstopisac, Pete Townshend, osim muzike je imao još jednu ljubav – grafički dizajn. To je odigralo značajnu ulogu u kreiranju originalnog logoa i kostima njegovog benda. On je studirao grafički dizajn zajedno sa drugim poznatim muzičarima kao što su Ronnie Wood i Freddie Mercury, a znanja koja je stekao uticala su na sve aspekte njegovog života. Naravno, najviše su doprineli brendiranju The Whoa.

Kao što vidite iz ovih 6 priča, za osobe koje su talentovane jednostavno ne postoje granice. One se mogu baviti različitim kreativnim zanimanjima i sva znanja koja steknu mogu primenjivati u različitim oblastima. To znači da ne morate da se ograničite samo na jednu oblast u kojoj se usavršavate, već možete iskoristiti sve svoje potencijale. Razmislite, ukoliko i vi postanete dizajner, imaćete više izbora, bolje opcije i mogućnost da se bavite onim što vas ispunjava.

Ipak, dizajn je ozbiljno zanimanje i potrebno je da izdvojite vreme kako biste naučili tehnike i stekli veštinu. Primetili ste da su sve ove poznate ličnosti, prethodno završile školu za dizajn. To isto možete učiniti i vi. Donesite pravu odluku i započnite svoje obrazovanje koje će vam doneti uspeh.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track