Ovo je pet najkorisnijih aplikacija za android za  dizajnere
Foto: PR

Preporuke za kreativce

Ovo je pet najkorisnijih aplikacija za android za dizajnere

Edukacija -

Grafički dizajn je postao jedno od najpopularnijih zanimanja za kreativce koji žele da unovče svoj talenat. Samim tim, oni su formirali ciljnu grupu za različite zanimljive i korisne aplikacije za android.

Po izboru Ešli Allsop, koja piše za onlajn magazin Didžital arts (DigitalArts), ovih pet aplikacija za android su se pokazale kao najbolje za dizajnere:

Infinite Design

Voleli biste da radite i dok ste u pokretu? Aplikacija Infinite Design, koju je kreirao razvojni inženjer Šon Brejkfild, dozvoljava vam da stvarate vektorske grafike na svom pametnom telefonu ili tablet-uređaju.

Ova aplikacija nudi vam mogućnost da radite u lejerima, da vratite poteze, ubacujete sopstvene slike i tako dalje. U besplatnoj verziji imate mogućnost da sačuvate svoj dizajn u JPEG formatu, a da biste pravili PNG, PSD ili SVG fajlove, morate da kupite kompletnu verziju.

Paperless

Kreirana više kao aplikacija koja služi za prikupljanje ideja, Paperless je često upoređivana s popularnom aplikacijom za iOS – FiftyThree Paper.

Ona vam dozvoljava da kreirate virtuelne knjige s idejama, koje lako možete organizovati i vratiti im se kada vam zatrebaju. I druge funkcije su i više nego zadovoljavajuće, a možete svoju skicu direktno podeliti s kolegama na Fejsbuku.

Sketchbook Express

Sketchbook Express je besplatna aplikacija za crtanje koja vam može pomoći da skicirate svoje ideje u trenucima kada niste pri računaru.

Ona vam omogućava da uradite i ozbiljnije crteže u lejerima koristeći različite alate. Izbor alata je zadovoljavajući, ali više mogućnosti ćete imati u poboljšanoj, profesionalnoj verziji aplikacije Sketchbook Pro, koja se plaća.

ArtFlow

Ako su utisci ranijih korisnika za vas važni kada birate aplikacije za sebe, onda će vaš favorit biti ArtFlow. Da biste isprobali ovu aplikaciju možete da instalirate besplatnu verziju koja vam obezbeđuje 20 različitih alata i vraćanje poteza do šest puta.

Profesionalna verzija i u ovom slučaju nudi mnogo bogatiju ponudu alata i mogućnosti. Naravno, savetujemo da prvo instalirate besplatnu verziju i proverite da li vam ova aplikacija odgovara.

MyPantone

MyPantone jedna je od skupljih aplikacija, ali njeni korisnici kažu da se isplati. Za razliku od prethodno pomenutih, ona koristi svim dizajnerima kojima je potrebna inspiracija za nove projekte.

Putem ove aplikacije imate direktan pristup kolekciji pod nazivom Pantone Colour Libraries, kao i mogućnost da svoje radove prebacite – eksportujete u Adobe Creative Suite ili QuarkXPress. Jedan od najkorisnijih alata ove aplikacije dozvoljava vam da preuzmete boju direktno s fotografija.

Sve ove aplikacije možete preuzeti u Google Play prodavnici, međutim većina njih se u punoj verziji plaća.

Aplikacije su zabavne i vrlo korisne u nekim situacija, ali ako želite ozbiljno da se bavite dizajnom, svoj novac možete uložiti na mnogo bolji način: u svoje obrazovanje, koje će vam doneti prestižne setifikate i poslovne prilike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track