Ekskluzivno: Ovako će izgledati novi iPhone
Foto: Promo

Ekskluzivno: Ovako će izgledati novi iPhone

Edukacija -

Apple će pamtiti 2016. kao godinu u kojoj je prodao milijarditi primerak svog pametnog telefona, ali i kao godinu u kojoj je zarada developera aplikacija za App Store prevazišla 50 milijardi dolara.

Da li će je pamtiti i po iPhoneu 7? Ostaje da vidimo. U svakom slučaju, novu generaciju iPhonea ćemo najverovatnije upoznati, simbolično, 7. septembra.

Apple je najavio veliki događaj za 7. septembar. Iako je kompanija ostala tajanstvena kada je u pitanju povod, javna je tajna da će na događaju biti predstavljena nova verzija njihovog najpopularnijeg proizvoda. Prema informacijama koje su do sada procurele, ovo su neke od novina koje će doneti sedma generacija iPhonea.

Šta je novo?

Očekuje se da telefon bude opremljen novim, bržim A10 procesorom, kao i da minimalno skladište bude povećano sa 16 na 32 GB, sa opcijom do 256 GB.

I kamera će biti poboljšana, posebno na verziji od 5.5 inča. Očekuje se da bude dvostruka, kako bi imitirala optički zum, umesto digitalnog koji praktično kropuje kadar i utiče na gubitak detalja.

Promena o kojoj se najviše priča je ukidanje 3.5-milimetarskog ulaza za slušalice, tako da će se korisnici ubuduće oslanjati na bluetooth i AirPlay opcije.

Kada je u pitanju dizajn, mnogi će ostati razočarani. Iako za nijansu tanji, dizajn novog iPhonea neće se mnogo razlikovati od aktuelnog modela. Sitne promene uključuju i boju. Novi model bi trebalo da bude dostupan u crnoj i tamnoplavoj verziji. Takođe, najavljeno je i da će biti mnogo otporniji na vodu od svojih prethodnika.

Ipak, u suštini, iPhone 7 će u velikoj meri izgledati kao još jedna verzija iPhonea 6, dok se drastične promene u dizajnu očekuju tek naredne godine.

Prava snaga iPhonea je u aplikacijama

Bez obzira što će novine u dizajnu novog modela biti samo kozmetičke, nema sumnje da će korisnici širom sveta ponovo čekati u kilometarskim redovima da se dokopaju Appleovog flagship proizvoda. Ipak, tajna njegovog uspeha, pre svega, leži u besprekorno funkcionalnim aplikacijama. Dok se korisnici Android ili Windows uređaja nerviraju zbog „bagovanja”, Apple korisnicima su ovakvi problemi nezamislivi.

Upravo zato, i nezavisni programeri koji rade na kreiranju aplikacija za iOS uređaje imaju pune ruke posla i spadaju među najplaćenije IT stručnjake. Veštine za rad u Swift programskom jeziku i drugim srodnim alatima još dugo će garantovati odličnu zaradu, čak i početnicima u ovom poslu.

I vi možete biti jedan od njih

Odlična vest: Svako može da postane iOS programer. Ako vam je programiranje i kreiranje aplikacija oduvek bilo interesantno, potrebne tehnike i veštine za programiranje u operativnom sistemu iOS moguće je usvojiti mnogo lakše nego što mislite. Učenjem po intenzivnom programu na proverenoj instituciji, za samo 10 nedelja garantovano ćete biti sposobni da uspešno razvijate aplikacije za iOS uređaje.

Uđite u svet traženih developera na široka vrata i neka se vaše ideje i rešenja nađu na iPhone, iPad i Apple Watch uređajima širom planete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track