Potreban vam je sajt? Ovo je 5 razloga zbog kojih je najbolje da ga napravite u WordPressu
Foto: PR

Potreban vam je sajt? Ovo je 5 razloga zbog kojih je najbolje da ga napravite u WordPressu

Edukacija -

Svako ko se ozbiljno bavi bilo kojim biznisom će vam reći: Ako vas nema na internetu, kao da ne postojite! Zbog toga vam je potreban dobar sajt, bez obzira da li je reč o prezentaciji vaše kompanije, vašem profesionalnom online portfoliju ili blogu koji želite da vodite.

Najpopularniji CMS u kom možete napraviti sopstveni sajt je WordPress. U ovom članku su predstavljeni samo neki od brojnih razloga da izaberete baš ovaj način da napravite svoju web prezentaciju koja će privući posetioce. Lak je za korišćenjeBez obzira na to sa kakvim znanjem korišćenja WordPressa raspolažete, moći ćete da napravite sajt. Ovaj CMS će vam biti lako da koristite i ako ste početnik, ali i ako se razumete u web dizajn.Osnovne elemente ćete moći veoma brzo da savladate, a ostaće vam i puno prostora za usavršavanje. U okviru programa za PHP programiranje postoji i kurs WordPressa, na kom ćete dobiti neophodna znanja sa kojima ćete moći da realizujete sve svoje ideje. Blog u okviru sajtaČak 90% sajtova u svom sklopu ima blog. To je odličan način komunikacije i održavanja sajta aktuelnim bez obzira na to šta sajt prezentuje i u koje svrhe je napravljen.S obzirom na to da je WordPress primarno kreiran kao CMS za blogove, ova funkcija je jedna od najefikasnijih koje ima. Zbog toga, ukoliko u okviru svog sajta planirate da imate blog, WordPress je najbolje rešenje za vas.

Odlične SEO mogućnosti

Da bi vaš sajt bio vidljiv, sa WordPressom ne morate da budete SEO stručnjak. Možemo slobodno da kažemo da Google voli WordPress i da će se vaš sajt pokazati tokom pretrage čak i ako vi ništa ne preduzmete po tom pitanju.Ako pak želite da se više posvetite optimizaciji svog sajta, postoje pluginovi koji će vam omogućiti da dobijete odličnu sliku o tome šta treba da uradite da biste još više povećali vidljivost sajta.Pluginovi za sve i svaštaPored toga što postoje oni koji će vam obezbediti odličnu optimizaciju sajta, na raspolaganju vam je preko 48 hiljada pluginova koji će vam pomoći da svoj sajt učinite privlačnijim i lakšim za korišćenje.Neki od prvih koje treba da instalirate su oni koji će vašem sajtu dati bezbednost, čišćenje nepotrebnih podataka i optimizaciju, a zatim se poigrajte sa bezbroj mogućnosti koje vam nude različiti pluginovi: od vizuelnih rešenja, do korisnih i interaktivnih elemenata koji će se posetiocima vašeg sajta dopasti.

WordPress sajt može da izgleda kako god poželite

Sa osnovnim znanjima o WordPressu uspećete da napravite sajt, međutim, da bi on izgledao i funkcionisao baš onako kako želite, moraćete da naučite kako da koristite HTML i CSS.Pored toga, WordPress je u potpunosti izgrađen u programskom jeziku koji se često koristi za web programiranje – PHP. Ukoliko želite da zaista ovladate ovim zanimanjem, pred vama se nalazi put koji će vam doneti ne samo uspeh već i odličnu zaradu.Prvi korak na putu ka znanjima PHP programiranja je školovanje koje traje samo godinu dana. Nakon toga imaćete sve neophodne veštine i sertifikate koji o njima svedoče. Zbog toga nemojte gubiti vreme. Iskoristite priliku da dođete do zanimanja koje će vam promeniti život.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track