Najnovije vesti

Ovih pet novih fontova učiniće vaš dizajn savršenim
Foto: Promo

Preporuke za dizajnere

Ovih pet novih fontova učiniće vaš dizajn savršenim

Edukacija

Posao dizajnera je uvek uzbudljiv, jer se trendovi brzo smenjuju, alati se unapređuju, a novi elementi poput fontova se pojavljuju svakodnevno.

Za grafičke dizajnere je od presudne važnosti da uvek budu u toku s dešavanjima i zbog toga vas upoznajemo s ovih pet novih fontova, koji već postaju popularni. 

1. ATC Duel

Ako ste imali iskustva s fontom ATC Yara, novi ATC Duel će vam se dopasti, jer ga njegovi tvorci, Avondale Type Co, smatraju „buckastim rođakom ATC Yara”.

Ovaj font dolazi u nekoliko varijanti, a sve ih možete isprobati na sajtu kompanije Avondale Type. Pored toga, ovaj font ima i pojedina ćirilična slova, što vam može biti od velike koristi.

2. ATC Fritz

Još jedan font kompanije Avondale Type mnogo je zabavniji od prethodnog, ali samim tim postoji manje prilika u kojima možete da ga upotrebite. 

Ipak, ovaj zanimljivi font vam može dati savršeno rešenje za različite naslove, nazive, pa čak i pojedine logoe.

3. FS Lucas

Stjuart de Rozario je tvorac fonta FS Lukas, koji predstavlja poslasticu za sve vas koji volite geometrijske fontove. 

Ovaj čist i ne mnogo komplikovan dizajn slova inspirisan je svetlošću i može tipografskom delu vašeg dizajna dati baš onaj efekat koji želite da postignete.

4. FS Siena

Ako vam je potreban font koji će istaći eleganciju i uzvišenost kao najvažnije osobine vašeg dizajna, isprobajte font FS Sijena, koji su kreirali eksperti za kaligrafiju Džejson Smit i Krista Radojeva.

FS Sijena vam deluje poznato, jer dosta toga duguje fontu optima, ali donosi novu svežinu i autentičnost.

5. JAF Domus

Novi font koji su dizajnirali Tim Ahrens i Šoko Mugikura predstavlja beserifni font oblih ivica koji možete koristiti na bezbroj načina.

Prozračan osećaj koji stvara prostor između slova daje vam mogućnost da ga koristite i kada su u pitanju duži tekstovi, jer pored toga što lepo izgleda, ovaj font se i vrlo lako čita.

Novogodišnji praznici nam se približavaju i za vas kao grafičkog dizajnera biće mnogo posla, pa kao osveženje možete iskoristiti neki od ovih fontova. Ako se ne bavite dizajnom, fontovi koje smo vam predložili inspirisaće vas da postanete kreativniji. Oprobajte se u ulozi grafičkog dizajnera. Ako imate oko za lepe stvari, razmislite i o karijeri u ovom poslu, jer za samo jednu godinu možete da razvijete svoj talenat i naučite veštine kako biste postali profesionalac.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...