Najnovije vesti

Evo kojih 5 opcija donosi najnovije ažuriranje Windowsa 10
Foto: Pexels

Da li ste ih već probali?

Evo kojih 5 opcija donosi najnovije ažuriranje Windowsa 10

Edukacija

Windows 10 važi za „lak” operativni sistem, jer manje opterećuje računar od svojih prethodnika, a u velikom broju svojih segmenata potpuno je posvećen korisniku i njegovom iskustvu. Ovo potvrđuju i dodaci koji redovno izlaze i unapređuju ovaj sistem.

Za vas smo izdvojili sve najzanimljivije detalje novog ažuriranja.

Dobra vest za gejmere!

 

Nova i najmoćnija verzija Windowsa donosi i velike prednosti za ljubitelje video-igara – Game mode. To znači da, kada se opredelite za ovu opciju, možete igrati igricu neometano i bez kočenja ili problema, budući da će sistem automatski rasteretiti procesor i postaviti igranje igrice u tom trenutku kao prioritet za ceo računar. Priznajte da vam je oduvek bila želja da neko učini da vaš hobi postane najvažnija stvar.

 

Dobra vest za vaš vid

 

Po uzoru na mobilne softvere, Windows 10 je počeo da brine o vašim očima. Sigurno vam je poznata senzacija da vam nakon mnogih sati pred ekranom pred očim zaigraju slova i brojevi koje ste do malopre kucali.

 

Zahvaljujući novoj verziji Windowsa, ovo više neće biti problem, budući da ćete moći da aktivirate noćni režim (night mode), koji će smanjiti emisiju jake svetlosti i pojačati plave tonove tako da vam se oči polako naviknu na mrak i odmore od intenzivnih boja i svetlosti.

 

Cortana je još pametnija

 

Sada je gotovo nemoguće da ste čuli za Siri, a niste za Kortanu (Cortanu). Reč je o Windowsovom ličnom asistentu veštačke inteligencije koji je svakim danom sve bolji. Najnovija verzija nateraće vas da održite sva obećanja koja ste dali preko telefona ili imejla, tako što će vam ovaj virtuelni asistent predložiti da određene rečenične konstrukcije, kao što su „Poslaću ti to u petak” automatski pretvori u podsetnik.

 

Na taj način više nećete zaboravljati zadatke koje imate, a svakako nećete morati da pamtite sitnice koje bi mogle da vam promaknu u brzini. Kortana je tu za vas.

 

Paint dobija dugo očekivano unapređenje

 

Svi smo prošli kroz fazu u detinjstvu kada nam je omiljena (a često i jedina) igrica na računaru bila Paint. Danas je Paint ozbiljan program. Windows 10 je konačno uveo dugo očekivano unapređenje, odnosno treću dimenziju, u ovaj dvodimenzionalni svet.

 

Ukoliko imate ovu verziju softvera na tabletu, možete koristiti i prste i olovku kako biste dodali dubinu svojim crtežima i pretvorili ih u realniji prikaz onoga što ste zapravo želeli. Photoshop i Corel dobijaju ozbiljnu konkurenciju u vidu jednog mnogima dragog veterana.

 

Veća kontrola nad ažuriranjem

 

Nekada jednostavno nismo u situaciji da prekinemo posao i pustimo računar da se ažurira kada njemu najviše odgovara. Ovo je bio jedan od većih problema Windowsa 10. U najnovijoj verziji korisnici će imati daleko veću kontrolu nad terminima u kojima se softver osvežava.

 

Postoji jošmnoštvo sitnih unapređenja koja ćemo prepustiti vama da istražite i otkrijete. Ako želite da dublje uđete u materiju i sami prilagođavate operativni sistem svojim navikama, upišite programiranje.

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...