NISTE ZADOVOLJNI POSLOM? 5 koraka vas deli od VEĆE PLATE
Foto: Promo

NISTE ZADOVOLJNI POSLOM? 5 koraka vas deli od VEĆE PLATE

Edukacija -

Mnogi se žale na posao koji rade, ali malo ko se odluči da promeni nešto. Većini je izgovor strah od promene iako su svesni da mogu da učine mnogo za sebe. Ukoliko radite posao koji ne volite ili ste slabo plaćeni, vreme je da presečete i učinite nešto za sebe.

Mnogi ljudi provedu ceo radni vek na poslu koji ne vole ili su na njemu slabo plaćeni. Jedini razlog što ništa nisu menjali je – strah od promene. Ne dozvolite da to bude glavni razlog za odustajanje od odlično plaćene karijere IT profesionalca.

Vaš novi posao ne mora da ima dodirnih tačaka sa bilo čime što ste radili do sada. Važno je šta vi želite da postignete u svojoj karijeri. Kad napravite izbor svoje nove karijere, spremni ste za sticanje novih znanja i veština. Ne propustite jedinstvenu priliku da u 5 koraka dođete do veće plate:

1. Odaberite IT profesiju koju poslodavci traže

Industrija informacionih tehnologija je jedinstvena u svetu jer poslodavci pružaju sjajne uslove za radnike i neprestano imaju potrebu za novim stručnjacima. Po nekim procenama, samo Srbiji je potrebno preko 15.000 stručnjaka, a to je brojka koja neprekidno raste. Zbog velike potrebe za stručnjacima, a manjka kadrova, kompanije nude sjajne uslove za zaposlenje.

Izuzetno je važno da na početku znate koji program je najbolji izbor za vas. Već duže vreme u samom vrhu popularnosti nalaze se programeri, grafički dizajneri, IT administratori, SEO eksperti i stručnjaci za digitalni marketing. Za svako od ovih zanimanja potrebni su drugačiji talenti, a na vama je da odaberete ono gde će vaši talenti najviše doći do izražaja.

IT kompanije imaju stalno otvorene konkurse, pre svega, za programere, kojih je uvek manje od potreba svetskog, pa i domaćeg tržišta. Zato je važno da prilikom odabira svoje buduće karijere uzmete u obzir i to koliko je profesija koja vas interesuje tražena na tržištu rada.

2. Usvojte primenljiva znanja

Zanimanja iz oblasti IT industrije imaju tačno definisane zahteve kada je o veštinama reč. Od programera se, na primer, traži poznavanje programskih jezika kao što su PHP, Java ili JavaScript. Početnici se obično fokusiraju na jedan jezik kako bi se što bolje profilisali, dok stečena znanja uvek mogu da nadograde. Dobra polazna tačka su Android i iOS programi obrazovanja.

Kad je grafički dizajn u pitanju, važno je da naučite da pristupate radu na kreativan način, maksimalno koristeći sve prednosti računara i najnovijih programa za dizajn. Usvajajući osnovne principe dizajna i multimedijalne obrade materijala, već nakon 12 meseci školovanja bićete u mogućnosti da kreirate vrhunska grafička rešenja za klijente.

foto: Promo

3. Spojte svoja interesovanja sa novim veštinama

Da li želite da radite u velikoj kompaniji, malom razvojnom timu ili ste, pre svega, solo igrač? Ovo je samo jedno od pitanja koja treba sebi da postavite kako biste svoja interesovanja najbolje uvezali sa znanjima koja ćete steći na predavanjima.

Da biste što lakše odabrali novu profesiju, odlučite se za program koji se najbolje slaže sa vašim interesovanjima i talentima. Ukoliko ste, na primer, vizuelni tip i volite crtanje, za vas je svakako grafički dizajn najbolji izbor.

Ukoliko još uvek niste sigurni za koji program da se odlučite, proverite svoje znanje uz odabrane testove kako biste se bolje upoznali sa različitim oblastima. Odlučite se za buduće zaposlenje koje će vam omogućiti da maksimalno unapredite svoje talente. Na ovaj način ćete najbrže napredovati u karijeri.

4. Steknite međunarodne sertifikate

Da biste radili odlično plaćen posao, potrebno je da budete konkurentni na tržištu rada. Veliku prednost nose međunarodno priznati sertifikati svetski poznatih kompanija. Oni su dokaz veština koje posedujete, a koje su veoma cenjene u IT industriji.

Poslodavci su stalno u potrazi za stručnjacima koji poseduju specifična znanja koja su neophodna za uspeh kompanije. Iskoristite sve prednosti koje pružaju Microsoft, Adobe, Cisco i mnogi drugi sertifikati i otvorite sebi vrata svetskih kompanija.

foto: Promo

5. Spremite se za novu karijeru u IT industriji

Nikad nije kasno za sticanje novih veština i unapređivanje karijere. Za potpuni preokret je potrebno 12 meseci školovanja, nakon čega ćete biti spremni za nove poslovne izazove. Posebna pogodnost je to što ne morate lično da prisustvujete predavanjima – do diplome možete doći učenjem na daljinu.

To znači da je kvalitetno IT obrazovanje sada dostupno svima koji imaju računar i internet konekciju. Ovu mogućnost su iskoristili građani Sombora, Valjeva, Pančeva i mnogih drugih mesta širom Srbije, nakon čega su uspeli da započnu nove karijere. Budite i vi spremni da nakon sticanja diplome počnete da radite na odlično plaćenoj poziciji, sa mogućnošću daljeg napredovanja.

Napravite najbolji izbor za sebe

Ukoliko želite da budete uspešni IT ekspert, upišite već danas ITAcademy ili InternetAcademy kako biste usvojili sva znanja i veštine potrebne za najtraženije poslove današnjice. Budite sigurni u sebe i svoje mogućnosti – kreirajte uspešnu IT karijeru koja će vam promeniti život.

( Promo tekst - Foto: Promo )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track