LAKO SE UČI, SVUDA JE TRAŽEN, DONOSI ODLIČNU ZARADU... Evo zašto treba da naučite PHP programski jezik!
Foto: Promo

Postanite programer

LAKO SE UČI, SVUDA JE TRAŽEN, DONOSI ODLIČNU ZARADU... Evo zašto treba da naučite PHP programski jezik!

Edukacija -

Sigurno ste čuli kako programeri nemaju problem da pronađu odlično plaćene poslove. Sve što ste čuli je istina! Prvi korak ka tom cilju jesu usvajanje neophodnih znanja i fokus na neki od programskih jezika.

Jedan od najpopularnijih izbora početnika je PHP. Ovaj programski jezik predstavlja ključni alat za izgradnju dinamičkih web stranica i web aplikacija. Važno je znati i da je PHP programski jezik izuzetno cenjen u IT industriji. On pruža veliku moć i predstavlja osnovu najpopularnijih svetskih sajtova kao što su Facebook, Wikipedia, Yahoo i milioni drugih.

PHP programeri su izuzetno traženi, što znači da svako ko savlada ovaj jezik pronađe vrlo brzo posao. Svako ko se odluči za njega može da računa na uspešnu karijeru.

Saznajte zašto treba naučiti PHP programski jezik i šta je to što je potrebno za uspešnu IT karijeru:

1. PHP je odličan za početnike

PHP je kreiran kako bi olakšao razvoj web sadržaja, što je rezultiralo time da su milioni sajtova napravljeni pomoću njega. Kako je reč o veoma intuitivnom programskom jeziku, početnicima je lako da nauče osnove i nadograđuju svoje znanje konstantnim usavršavanjem.

2. Lako se uči

Ključna prednost PHP-a je upravo lakoća učenja čak i za one koji nemaju nikakvo predznanje. I dok su neki programski jezici izuzetno kompleksni, PHP je idealan za početnike, pa je sticanje znanja koja otvaraju vrata mnogih kompanija moguće već za 12 meseci uz iskusne predavače.

3. Svetski priznati PHP sertifikati dodatno pomažu

Pored stečenih znanja, dodatna pogodnost ovog jezika je i mogućnost sticanja međunarodno priznatih sertifikata koji dodatno olakšavaju zapošljavanje. Najpopularniji je svakako Zend sertifikat, koji predstavlja standard kada je PHP sertifikacija u pitanju.

Zend predstavlja dokaz da sertifikovani stručnjaci poseduju izvanrednu ekspertizu u oblasti PHP programiranja. Ove potvrde su izuzetno tražene od poslodavaca jer je ovih stručnjaka i dalje nedovoljno.

foto: Promo

4. Programski jezik koji je uvek aktuelan

PHP ima fantastičnu budućnost, a jedan od glavnih dokaza je investiranje Facebooka u razvoj ovog programskog jezika. Kako se najpopularnija društvena mreža na svetu oslanja na PHP, jasno je da njegove mogućnosti mogu samo da budu još veće.

Pored toga, mnogi sajtovi se svakodnevno kreiraju pomoću PHP-a, tako da je uspešna karijera za dobrog PHP programera zagarantovana.

5. Velika zajednica programera širom sveta

Za svakog programera je od ključne važnosti pomoć kolega. Mnogi problemi se mnogo lakše reše kada se može osloniti na iskustva zajednice programera širom sveta. Mnogi programeri će reći da je deo rešavanja problema upravo savetovanje sa iskusnijim kolegama.

Zbog toga je značajna podrška koju pruža PHP zajednica ogromna, pre svega početnicima, koji mogu da računaju na podršku već od samog početka karijere.

Odaberite PHP i započnite uspešnu IT karijeru

Ukoliko se dvoumite za koji jezik da se odlučite, izaberite PHP i započnite svoj put do uspešne karijere. Odlični programi na ITAcademy garantuju znanje koje ćete moći da unovčite. Prijavite se na vreme i ne propustite priliku da steknete znanja koja se izuzetno cene u IT industriji i postanete uspešni PHP programer.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track