Najnovije vesti

PREPOZNAJETE OVE OSOBINE KOD SEBE? Trebalo bi OZBILJNO da razmislite o poslu programera!
Foto: Promo

IDEALNO ZANIMANJE

PREPOZNAJETE OVE OSOBINE KOD SEBE? Trebalo bi OZBILJNO da razmislite o poslu programera!

Edukacija

Visoka primanja, lako pronalaženje posla, mogućnost dobijanja većeg broja slobodnih dana ili rad od kuće, ali i brojne druge pogodnosti koje programeri imaju, lansirali su programiranje među najtražnija zanimanja današnjice.

 

Iako mnogi žele da postanu developeri, postoje određene odlike koje karakterišu uspešne programere.

 

Tako da, ako kod sebe prepoznate navedene osobine, trebalo bi ozbiljno da razmislite o poslu u svetu programiranja.

 

1. Ljubitelj ste kompjutera i pazite na detalje

 

Ako volite kompjutere i nove tehnologije i pratite dešavanja iz IT sveta, budućnost u programiranju vam je zagarantovana. Kada radite posao koji volite i zaista uživate u svakom trenutku, imate šansu da promenite digitalni svet iz korena. Ljudi u poslovnom okruženju prepoznaće vašu posvećenost i ljubav prema profesiji i imaće veću želju da vam pomognu u ostvarenju ciljeva. Ovo može biti vaš budući šef, kolega, pa čak i klijent, i baš zbog toga je važno da radite ono što volite i ono što vas što vas čini srećnim.

 

Podjednako je bitno da pazite na sitnice. U developmentu je sve vezano za detalje; uspešne programere od ostalih izdvajaju dobar plan, organizacija i pažnja na svakom koraku. Developeri koji razmišljaju na vreme i planiraju svoje obaveze brže će obaviti radne zadatke u odnosu na druge.

 

Tako da, ukoliko pratite trendove u IT industriji i uz to ste neko ko pazi na detalje, baš vi posedujete prave karakteristike koje su potrebne da biste bili uspešni u oblasti programiranja.

 

2. Imate stalnu želju za učenjem

 

Digitalni svet se svakodnevno menja – doslovno. Kompanije koje proizvode hardvere i programe neprestano nadograđuju i unapređuju svoje proizvode i programe. Gotovo da ne prođe nedelja a da neka od najpoznatijih IT kompanija sveta ne izbaci neku poboljšanu verziju ili apdejt postojećeg programa.

 

Posedovanje određenih svetski priznatih sertifikata predstavlja ogroman plus prilikom traženja posla ili napredovanja u nekoj kompaniji. Stoga, ako se odlučite za budućnost u programiranju, ovo će vam igrati važnu ulogu.

 

foto: Promo

Inovacije u IT industriji jednostavno traže osobe koje su spremne na promene, one koje su voljne da uče i napreduju. Zato, ukoliko ste neko ko ima stalnu motivaciju za učenje i želju za konstantnim poboljšanjem svojih veština i sposobnosti, onda je posao developera stvoren za vas!

 

3. Pozitivan stav prema kolegama i radnim obavezama

 

Znanja i veštine koje steknete kroz obrazovanje su važne, ali pozitivan stav prema radnim obavezama, poslu, kolegama i nadređenima može biti od velikog značaja za pravljenje dobre radne atmosfere u timu, ali i daljem napretku vaše karijere.

 

Činjenica da kolektiv ne voli da sarađuje sa nekim ko ima negativan stav prema obavezama na poslu ili sa nekim ko na konstruktivne kritike odgovara sa „ne” ili „ne mogu”. Tako da, ako ste neko ko ima optimističan stav, a probleme rešavate uz pozitivan pristup, imate perspektivnu budućnost u IT industriji.

 

4. Imate malo drugačiji ugao gledanja na problem

 

Ako razmišljate na drugačiji način i imate drugi ugao gledanja na određeni problem, u programiranju baš ovo može izroditi nov, inovativan pristup prilikom rešavanja nastalih bagova.

 

foto: Promo

Uz svoj drugačiji odnos prema problemu možete upotrebiti neku stariju tehniku programiranja na nov način i tako stvoriti inovativni proces ili definisati drugačiji način razvoja aplikacija. Pored boljeg sagledavanja problema, drugačije razmišljanje može vam doneti bolji položaj u kompaniji i na najbolji mogući način iskazati vaše liderske sposobnosti.

 

Uspešan programer, pored drugačijeg ugla gledanja na problem, bag vidi kao novi vid iskustva. Želja i sposobnost developera da na najbolji mogući način reši problem kodiranja, u kombinaciji sa ostalim veštinama, od njega mogu stvoriti uspešnog i odlično plaćenog programera.

 

5. Temeljni ste i analitični

 

Proces programiranja nekad zna da bude naporan i težak, bilo da se ste novi u ovoj industriji ili ste iskusan developer. Dokumentacija često može biti pogrešna ili zastarela, a dešava se da je neki od prethodnih programera napisao pogrešan kod.

 

Ovo može predstavljati problem prilikom rada na pojedinim projektima, zato je u developmentu važno da budete analitični i temeljni. U programiranju se od vas očekuje da budete motivisani i prihvatite nove izazove, da imate dovoljno strpljenja da sagledate svaki problem i uspešno ga rešite. Zato, ako ste sistematični i strpljivi, posedujete važne osobine koje krase sve uspešne programere današnjice.

 

Ako ste se pronašli u nekim od ovih osobina i karakteristika, onda definitivno imate potencijal da budete vrhunski programer i da stvarate digitalni svet budućnosti. Ako ste analitični, organizovani, intuitivni, a pritom volite nove tehnologije i pratite trendove u IT industriji, imate perspektivnu budućnost u svetu programiranja.

 

Uz pravilan pristup i izbor školovanja vaše prirodne vrline i talente vrlo brzo možete pretvoriti u odlično plaćeno i traženo zanimanje.

 

Kada steknete sva potrebna znanja, bićete u mogućnosti da samostalno programirate i nadogradite IT veštine koje će vam omogućiti da menjate digitalni svet iz korena. Prijavite se i zakoračite u budućnost koja već počela!

 

 

 

(Promo - tekst / Foto:Promo)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...