PRAŠTAJTE I BUDITE STRPLJIVI: Životni saveti eksperata za mlade umetnike!
Foto: Promo

Za buduće umetnike

PRAŠTAJTE I BUDITE STRPLJIVI: Životni saveti eksperata za mlade umetnike!

Edukacija -

Kako da lična potreba za ostvarenjem snova postane sigurna podrška u životu.

Hteli biste da živite umetnost, ali roditelji savetuju da se upišete na ekonomiju. Od lepote se ne živi, a i kada je vreme burno, razvijanje kreativnosti može delovati kao luksuz. Ipak, u svakom poslu postoje ljudi koji dobro zarađuju. Čak i od likovne umetnosti. I od dizajna. I od glume.

Pa, zašto se onda ne bavite sopstvenom dušom?

Šenon Kajzer, nekadašnja ekspertkinja za marketing, a danas životni trener i spisateljica, ubedljivo govori šta je naučila o životu, radu i sebi baveći se sopstvenim poslom. Njeni saveti su idealni za buduće umetnike i za one koji su tek na početku.

foto: Promo

Oni kojima se divite nisu baš sve razumeli i to je u redu

Kada gledate uspešne, čini se da rade sa lakoćom, da su zadovoljni i ostvareni.

Istina je drugačija – svi se oni i dalje traže, ispituju nove mogućnosti. Dešava se i da tek u čovekovim pedesetim i šezdesetim godinama neke stvari konačno legnu na svoje. Ne bojte se da se menjate, niti da promenite svoje mišljenje. Otvorite oči za svet oko sebe i iznova upoznajte sami sebe.

foto: Promo

Ako za sobom spalite sve mostove, nećete moći nazad

Kada počnete da gradite sopstvenu karijeru, shvatite koliko su kontakti važni.

Ako ste zauvek raskrstili sa nekim, napravili ste grešku.

Dakle, ključ uspeha je u opraštanju.

Vaša uverenja nisu toliko važna koliko vaše ponašanje

Imate određene vrednosti kojih se držite. One su vam važne, jer vas čine onim što jeste. Ali način na koji se ponašate i kako razgovarate sa drugima važniji su od vaših uverenja.

Budite ljubazni i poštujte druge, bez obzira na to koliko su im vrednosti drugačije od vaših. Suprotni stavovi mogu da izoštre sliku i prošire vaš pogled na svet.

foto: Promo

Što više verujete u sebe, manje će vam biti potrebno da drugi veruju u vas

Čujete druge kako vam govore da vaši snovi nisu mogući. Ne obazirite se na takve komentare. Što više verujete u sebe i svoju viziju, to ste bliži njenom ostvarenju.

Skoro sve je jednostavno, ali skoro ništa nije lako

Kada vaš posao počne da se razvija, shvatite da ne morate da radite noć i dan. I da nema potrebe da se previše brinete. Stvari s vremenom same dođu na svoje. Zapravo je najteže da naučite ovu mudrost i da je se držite.

„Ponekad je činjenica da niste dobili ono što ste želeli – divna neočekivana sreća”

Ove reči dalaj lame se mogu primeniti i na poslovne angažmane. Sve je deo nekog šireg plana. Time što vas je neko odbio zapravo vas je zaštitio od nečega.

Sve se reši onako kako na kraju treba da bude

Kada već neko vreme radite, polako shvatate da se stalno menjate, rastete i sve više postajete ono što želite. Često se nervirate zbog stvari koje ne možete da kontrolišete. Kako se sve više ostvarujete u poslu, shvatate kako su vaše brige bile bezrazložne, jer se na kraju sve dobro završilo. U životu se sve na kraju desi onako kako treba da bude, pa nema razloga za brigu.

Počnite što ranije da verujete u sebe

Što pre počnete da verujete u sebe, pre ćete se osećati slobodno. Prestanite da se borite sa sobom i verujte svojoj intuiciji. Verujte svom srcu – ono oseća istinu koju vaša pamet tek treba da shvati.

Koncentrišite se na ključne putokaze

Morate imati čvrst smer. Pokušajte da imate realistične kratkoročne ciljeve i pratite sopstveni napredak. Možete biti i vrlo ambiciozni – to će vas gurati napred.

foto: Promo

Ne morate da studirate finansije ili pravo da biste imali sigurnu budućnost. Ako radite ono što volite, više ćete se truditi da napredujete u poslu. Što ste iskusniji, to ćete više biti traženi. Naučite šta vam je neophodno da budete uspešni. Svet je vaša pozornica i sada ste u glavnoj ulozi. Počinje borba za aplauze…

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track