ZA POBOLJŠANJE EFIKASNOSTI KREATIVACA: Ove aplikacije će znatno unaprediti produktivnost svakog dizajnera
Foto: Promo

Dizajneri, evo šta će vam pomoći da se organizujete

ZA POBOLJŠANJE EFIKASNOSTI KREATIVACA: Ove aplikacije će znatno unaprediti produktivnost svakog dizajnera

Edukacija -

Dizajneri po prirodi posla moraju biti kreativni i talentovani, a dosadašnje iskustvo pokazuje da kreativci uglavnom nisu previše dobri u organizaciji. Najveći problem u ovom poslu često nije sam proces, već produktivnost, organizacija i poštovanje rokova.

Postoje situacije u kojima ta organizovanost ne predstavlja problem, jer je moguće prolongirati rokove. Međutim, kada je reč o radu sa klijentima, rokovi se moraju striktno poštovati, pa je neophodno pronaći način za to.

foto: Promo

Srećom, postoji veliki broj aplikacija koje mogu biti od velike koristi u ovom procesu, a važno je samo da izaberete one koje vam najviše odgovaraju. A evo nekih koje će vam sigurno pomoći.

Wunderlist

Kada imate nekoliko različitih projekata na kojima radite i u okviru njih različite zadatke i neophodne elemente koje morate isporučiti, najbolje je da kreirate listu koju ćete pratiti i sa nje eliminisati jedan po jedan završeni deo projekta.

Za to je Wunderlist sjajan izbor. Ova aplikacija podržava i kompleksnije projekte, a u njoj možete podesiti podsetnike, zapisati beleške i podeliti svoje sadržaje sa članovima tima. Pored toga, nalogu je moguće pristupiti sa bilo kog uređaja koji koristite u datom trenutku.

Slack

Reč je o poslovnom alatu za komunikaciju među članovima tima.

Ono za šta je Slack najbolji jeste razmena informacija, dokumenata i pisani razgovori o određenom projektu koji se radi u okviru tima. Njemu može pristupiti cela firma, a takođe se može podeliti po kanalima, bilo da je u pitanju određeni projekat ili tim koji želite da izolujete.

Ono na šta morate obratiti pažnju jeste rizik od slabljenja produktivnosti, jer vas ova aplikacija može uvući u besciljne razgovore na teme koje se ne tiču posla.

Toggl

foto: Promo

Kada radite u velikom timu, obično nije jednostavno da pratite koliko je vremena potrebno da se određeni zadatak izvrši, jer na njemu istovremeno radi veći broj ljudi.

Zato je ova aplikacija korisna, jer ona može precizno da prati koji deo vašeg radnog vremena je utrošen na koju aktivnost, na osnovu čega kasnije možete drugačije delegirati i raspoređivati svoje obaveze.

Osnovnu verziju možete koristiti i na svom mobilnom telefonu i na računaru, tako da vrlo brzo možete početi da koristite pametno svoje vreme.

Pocket

Ono što najviše utiče na produktivnost i oduzima vreme jesu notifikacije i linkovi koji po ceo dan stižu sa svih strana, bilo od kolega, bilo od prijatelja.

Neke od tekstova ćete moći brzo da pročitate, ali za neke će vam biti potrebno više vremena, koje ne možete izdvojiti u toku rada.

Sve što ne stignete da pročitate možete jednim klikom smestiti u aplikaciju Pocket, koja će sačuvati sadržaje za kasnije. Ovako čim završite sa urgentnim poslom možete da otvarate jedan po jedan link koji vas čekaju.

Naučite kako

Pored discipline i organizovanosti, vašoj kreativnosti su neophodni usmerenje i veštine koje ćete primeniti da biste kreirali zanimljiva dizajnerska rešenja. Ova znanja ne možete steći na kursevima od nekoliko meseci, ali ako izdvojite godinu dana za rad sa profesionalcima na realnim projektima, možete znatno napredovati i ostvariti sjajne rezultate.

Upišite obuku za grafički dizajn i donesite najbolju odluku za svoju budućnost i karijeru.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track