5 SAVETA ZA RODITELJE: Pripremite svog osnovca za uspešan početak školske godine
Foto: Promo

5 SAVETA ZA RODITELJE: Pripremite svog osnovca za uspešan početak školske godine

Edukacija -

Bez obzira na to da li vaše dete polazi u prvi ili neki od viših razreda, početak školske godine uvek je težak. Tokom dugog letnjeg raspusta dolazi do zaboravljanja gradiva, zbog čega se mnogi učenici čitave godine muče da uhvate korak. Sredina avgusta pravo je vreme da počnete sa pripremom svog osnovca za početak škole.

Donosimo vam 5 efikasnih saveta kako da svom detetu pomognete da u novu školsku godinu uđe spremno i sa osmehom.

1. Pripremite dete za ustajanje

Polazak u školu, rano ustajanje i odlazak na spavanje na vreme mogu biti stresni ukoliko se dete ne vrati na to postepeno. Poslednji mesec letnjeg raspusta idealno je vreme da započnete da privikavate svog osnovca i da vraćate ritam spavanja na „školska podešavanja”.

Počnite tako što ćete slati dete na spavanje pola sata ranije i tako ga i buditi, a zatim povećavajte tako da oko 1. septembra dete bude potpuno vraćeno na ustajanje i leganje koji su uobičajeni za školu.

2. Povedite dete u kupovinu pribora, knjiga i garderobe

Pred početak školske godine potrebno je decu opremiti priborom, sveskama, knjigama, olovkama i rančevima, ali i obnoviti garderobu i obuću svojim mališanima budući da su prošlogodišnju verovatno prerasli.

Dozvolite detetu da ima glavnu reč u odabiru pribora i garderobe, naravno, vodeći računa o funkcionalnosti, kvalitetu i svojim finansijskim mogućnostima. Pomozite mu svojim savetima, ali mu ostavite i mogućnost da izabere dizajn koji želi.

Neka mališan ovaj šoping doživi kao nagradu i lepo iskustvo kojim se obeležava početak školske godine, tako će ujedno razviti i pozitivna osećanja prema školi i svemu onome što ga očekuje.

foto: Promo

3. Razgovarajte o rasporedu obaveza

Povratak u klupe donosi i novi dnevni raspored za vaše dete. Popričajte sa njim o tome koliko će dnevno vremena provoditi u izradi domaćih zadataka. Takođe, dogovorite se kada je njegovo slobodno vreme, koje može da posveti zabavnim aktivnostima. Ovo je period u kome se stvaraju radne navike za ostatak školovanja i za čitav život. Ukoliko naučite svoje dete strukturi i njenom poštovanju, pomoći ćete mu da svoje obaveze završava efikasno i na vreme.

4. Napravite plan aktivnosti posle škole

Dobar način da svog mališana motivišete jeste da mu nakon završenih obaveza omogućite vreme za igru i razonodu. Zajedno osmislite plan aktivnosti posle škole. U njega možete uključiti odlazak kod druga/drugarice, u šetnju, park, igraonicu, na sport. Najvažnije je da dete zna da ga nakon završenih obaveza čekaju zaslužena nagrada i odmor. Tako će i školske aktivnosti obavljati sa mnogo više motivacije.

5. Podstaknite mentalne aktivnosti svog mališana

Sasvim je prirodno da tokom letnjeg raspusta mališani misle samo na igru. Međutim, kako biste im pomogli da ostanu u formi za učenje, povežite zabavno sa korisnim i u njihov raspored ubacite kreativne igrice, kojim se mogu zanimati na plaži, bazenu, planini ili bilo gde. Dokazano je da ove igre smanjuju gubitak znanja za 66,7%, ali iznad svega, one će neprimetno trenirati mozak vašeg deteta i tako mu omogućiti da ostane u formi za učenje i da spremno dočeka početak nove školske godine.

Pročitajte na koje još načine možete pomoći svom osnovcu da spremno dočeka početak škole!

Savremena ima rešenje da se učenici lako priviknu na početak školske godine

foto: Promo

Posvećeni učitelji i nastavnici Savremene osnovne škole omogućavaju svojim učenicima i njihovim roditeljima da novu školsku godinu započnu uspešno i bez stresa.

Pre svega, osnovci u Savremenoj dobijaju kompletan školski materijal: ranac, knjige, sveske i olovke. Takođe, roditelji ne moraju da brinu šta će njihova deca nositi u školi: Savremena je obezbedila moderne školske uniforme i opremu za fizičko, izrađene od kvalitetnih materijala.

Zahvaljujući individualizovanom pristupu svakom detetu, učenici Savremene osnovne škole sa lakoćom se navikavaju na obaveze nakon dugog letnjeg raspusta. Personalizovan program u potpunosti prilagođava obaveze i aktivnosti svakom detetu kako bi mu omogućio da startuje sa uspehom, ali i osmehom. Na jednostavan način, čak i bez dolaska u školu, roditelji su uvek u toku sa napretkom svog deteta. Putem Portala za učenike i roditelje upoznaju se sa rasporedom, planiranim aktivnostima i ocenama svog mališana.

Za roditelje čije obaveze zahtevaju da njihova deca borave duže u školi, Savremena je obezbedila sadržajne dodatne aktivnosti posle nastave. Uz nadzor učitelja deca rešavaju domaće zadatke, završavaju svoje obaveze, učestvuju u edukativnim aktivnostima, ali se i relaksiraju i posebno uživaju za vreme zajedničkog ručka i užine.

Osnovci Savremene nemaju problema da nakon letnjeg raspusta upale motore i započnu sa učenjem jer se oni druže, učeći istražuju u jedinstvenom prostoru, u potpunosti prilagođenom njihovim potrebama.

Nastava uskoro počinje, ali još nije kasno da upišete svoje dete u školu u kojoj će se radovati početku svake školske godine!

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track