Najnovije vesti

STVARNO DRUGAČIJE: Pogledajte kako najsavremenija osnovna škola u regionu dočekuje svoje učenike
Foto: Promo

STVARNO DRUGAČIJE: Pogledajte kako najsavremenija osnovna škola u regionu dočekuje svoje učenike

Edukacija

U jeku povratka u školske klupe izdvojila se škola koja na stvarno drugačiji način dočekuje svoje učenike. Reč je o Savremenoj osnovnoj školi na Novom Beogradu, koja je svojim osnovcima na zanimljiv način najavila pravu avanturu, koja ih očekuje od 2. septembra.

Savremena je na inovativan i kreativan način poželela dobrodošlicu svim učenicima i njihovim roditeljima: „Savremena avantura” na zabavan i učenicima blizak način, u okruženju koje izgleda kao video-igrica, opisuje šta ih sve očekuje tokom septembra i školovanja u ovoj jedinstvenoj osnovnoj školi u regionu.

Krenite i vi u savremenu školsku avanturu »

Savremeni osnovci kažu da tek sada ne mogu da dočekaju početak školske godine. A kako će ona izgledati u Savremenoj? Ako je suditi po najavi početka škole: stvarno drugačije.

Škola bez zidova

Savremena će celog septembra biti tzv. škola bez zidova. To znači da će se učenici družiti i sticati nova znanja u okviru škole, ali i na raznovrsnim edukativnim izletima. Takođe, Savremena će obeležiti početak najsavremenije školske godine do sada i brojnim gostima iz različitih oblasti, koji će osnovcima omogućiti da steknu nova znanja kroz bogate sadržaje i radionice.

foto: Promo

Raznovrsne aktivnosti za nezaboravno školsko iskustvo

Septembar je bogat lepim danima, pa će tako učenici imati prilike da neguju zdrave životne navike na otvorenom: na Avali, Adi i Kalemegdanu. Baviće se sportom, učestvovati u edukativnim i kreativnim igrama, tražiti izgubljeno blago, realizovati eko-aktivnosti i, iznad svega, lepo se družiti.

Savremeni osnovci posetiće Muzej iluzija, tropikarijum i akvarijum, a ugostiće i lutkarsko pozorište i male balerine, pa će uživati u pozorišnom i plesnom spektaklu i razvijati ljubav prema umetnosti od malih nogu.

Kako je Savremena stvarno drugačija škola, njeni osnovci imaće priliku da se druže ni manje – ni više nego sa robotima. Kroz upoznavanje sa osnovama programiranja, učenici će raditi na tome da naprave i pokrenu robota, a zahvaljujući VR naočarima, moći će da putuju svuda po svetu, pa čak i na Mars.

Učenici Savremene imaće mnogo prilika da ispolje svoju kreativnost i neguju talente. Učestvovaće u audiciji za mjuzikl i školski hor, praviće neobičnu maskotu škole i sami će osmisliti školski časopis. Na brojnim radionicama učiće da plešu, vajaju, crtaju, a učestvovaće i u stvaranju himne škole.

Najsavremenije obrazovanje u regionu

Učenici Savremene usvajaju znanja na Nacionalnom ili Kombinovanom programu, koji je dvojezična kombinacija Cambridge i nacionalnog obrazovanja. Uz posvećene učitelje i nastavnike koji neguju inovativan i personalizovan pristup i uz podršku edukativne tehnologije u nastavi, deca na efikasan način usvajaju znanja i pripremaju se za budućnost.

foto: Promo

U podsticajnom okruženju razvija se kompletna dečja ličnost, a znanja se usvajaju pomoću savremene tehnologije. Osnovce očekuje bogat program, koji se temelji na najsavremenijim metodičkim postupcima: učenju na osnovu afiniteta, savladavanju akademskih veština, razvijanju koncentracije, fokusa i pamćenja, refleksivnom i multidisciplinarnom učenju.

Savremena je i jedina škola u regionu koja u svom pristupu primenjuje program za razvoj višestruke inteligencije čuvenog profesora sa Harvarda, Hauarda Gardnera. Na brojnim dodatnim aktivnostima i sekcijama učenici razvijaju svoje mnogobrojne talente: crtaju, pišu, glume, sviraju, bave se sportom, programiraju i, iznad svega, zdravo odrastaju.

U moderno opremljenim učionicama, STEAM i Science labu, znanja iz robotike, programiranja i IT-ja usvajaju se na interaktivan i zabavan način, a na interdisciplinarnim časovima neguje se kontekstualno učenje koje omogućava osnovcima da smisleno povežu znanja iz više oblasti i tako sagledaju celovitu sliku.

Ukoliko želite da saznate više o školovanju u Savremenoj, krenite i vi u ovu nezaboravnu avanturu sa Andrejom ili saznajte više na sajtu škole.

Iz Savremene poručuju da su odeljenja od I do V razreda već formirana, ali da je ostalo po nekoliko slobodnih mesta za one koji bi želeli da svom osnovcu pruže nezaboravno školsko iskustvo.

Stoga, ukoliko želite da vaše dete doživi ovakve školske avanture, upišite ga u Savremenu. Požurite, septembar je pred vratima!

Promo tekst

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...