Najnovije vesti

IT ŠKOLOVANJE ZA NAJBOLJE: ITAcademy i Kraljevska fondacija i ove godine nagradile najuspešnije đake generacije
Foto: Promo

IT ŠKOLOVANJE ZA NAJBOLJE: ITAcademy i Kraljevska fondacija i ove godine nagradile najuspešnije đake generacije

Edukacija

Lepa praksa se nastavlja. ITAcademy u saradnji sa Fondacijom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića za obrazovanje i kulturu i ove godine nagradila je najuspešnije đake generacije iz Srbije i Republike Srpske sa 30 školovanja u oblasti IT-ja.

Nagrade su najboljim maturantima uručene na svečanom prijemu, koji je 2. oktobra održan na Belom dvoru. Na njemu su pored dobitnika vrednih školovanja bili prisutni i roditelji maturanata, ali i prošlogodišnji dobitnici, koji su svojim naslednicima preneli svoje utiske sa ITAcademy iz prve ruke.

„Ovo je vek IT-ja, zato je važno da mladi tome posvete svoje obrazovanje”

Izabranim đacima generacije iz Srbije i Republike Srpske školovanje je dodelio prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević.

– Želim da zahvalim kompaniji LINKgroup, koja je veoma dobra kompanija i posvećena je onome što je danas najvažnije. Ovo je vek IT-ja i veoma je važno da ljudi dobro poznaju informacione tehnologije. Danas se svet zasniva na tome i vrlo je važno da se tome posveti pažnja – rekao je prestolonaslednik.

Predsednik kompanije LINKgroup Valentin Kuleto pozdravio je sve prisutne i obratio se srećnim dobitnicima ITAcademy školovanja.

– Misija naše kompanije i fondacije kraljevskog visočanstva je identična, da pomažemo mladim ljudima da postanu uspešniji, kao i stav koji međusobno delimo da je znanje osnov uspeha i moći. Čestitam vam jer ste izuzetnih trideset među preko 500 najboljih đaka iz cele Srbije i Republike Srpske. Zato mi je neizmerno drago što ćete baš vi biti polaznici jedne od naših škola, u okviru obrazovne alijanse sa 12 obrazovnih institucija, koje rade u 5 evropskih zemalja – rekao je Valentin Kuleto.

foto: Promo

Najsavremenije IT školovanje za neka od najtraženijih zanimanja današnjice

Izabrani učenici će ITAcademy pohađati online, putem najsavremenije Distance Learning platforme za učenje preko interneta. Sami će izabrati neki od programa koji će im omogućiti da steknu znanja i veštine za najtraženija zanimanja današnjice, ali i da steknu međunarodno priznate sertifikate iz IT oblasti kao što su Microsoft, Cambridge, Zend, Oracle, Adobe, Autodesk, Cisco i mnogi drugi.

– Trudiću se da znanje koje steknem iskoristim na najbolji mogući način. To je nešto što je moje i njega niko ne može da mi oduzme. Želim i da se dobro zaposlim, a jednog dana i da otvorim svoju firmu, naravno u oblasti IT-ja – rekao je Pavle Kokanov, đak generacije u Srednjoj tehničkoj školi „Milenko Brzak – Uča” iz Rume.

Podsećamo, zahvaljujući partnerstvu LINKgroupa i Fondacije Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića za obrazovanje i kulturu, do sada je dodeljeno ukupno 70 besplatnih školovanja najuspešnijim svršenim srednjoškolcima iz Srbije i Republike Srpske.

Promo tekst

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...