DIZAJN KOLAŽA: Evo kako najjednostavnije da kreirate foto-kolaž
Foto: Promo

Četiri aplikacije za kreiranje kolaža

DIZAJN KOLAŽA: Evo kako najjednostavnije da kreirate foto-kolaž

Edukacija -

Mnogi dizajneri ne vole kolaže, jer im dizajn ove vrste deluje kao zastareli vid oglašavanja.

Međutim, na društvenim mrežama se može jasno videti da se kolaži polako vraćaju u igru i kako ih mnogi influenseri koriste na svojim objavama i u storijima.

Ako želite da eksperimentišete s ovom formom, postoji veliki broj aplikacija koje za to možete da iskoristite. Evo nekih od najboljih.

Moldiv

Ova aplikacija je čest izbor influensera, blogera i dizajnera koji žele sebi da uštede i vreme i resurse.

Možete je koristiti za obrađivanje fotografija i vizuelnih rešenja, a njen dodatak za kreiranje kolaža će vas sigurno oduševiti. Naime, Moldiv vam omogućava da se igrate sa rasporedom i načinima kako da podelite jedno vizuelno rešenje, bez uništavanja samog originala fotografije.

Veliki broj aplikacija ovog tipa ima upravo taj nedostatak, zbog čega često originalna vizuelna rešenja pretrpe štetu. Isprobajte ovu aplikaciju i shvatićete da to nije obavezno.

foto: Promo

Photo Joiner

Ovaj sjajan servis će vam ponuditi mnogo više od jednostavnog kreiranja kolaža.

Naravno, kolažiranje jeste jedna od osnovnih funkcija koje nudi i pritom je upotreba vrlo jednostavna: dodate fotografije, izaberete raspored, povećate ih, smanjite, zumirate, okrenete i uradite sve ono što vam je neophodno za kvalitetan kolaž.

Međutim, ako želite da prilagodite format za cover vizual na Fejsbuku (Facebook) ili želite da dodate tekst, odnosno neki znak, simbol ili bilo koji drugi element za koji mislite da bi obogatilo priču, možete iskoristiti neku od dodatnih opcija koje Photo Joiner nudi.

foto: Promo

Adobe Spark

Kao i sve ostale Adobe aplikacije i programi, i ova aplikacija je odlična u tome što radi.

Ono što je najbolje kod Adobe Sparka jeste činjenica da vam nije potrebno ogromno znanje i poznavanje alata kao što su Photoshop ili Illustrator. Ipak, trebaće vam nalog za Creative Cloud.

Ukoliko ste dizajner, nalog verovatno već imate, pa će vam biti jednostavno da samo dodate Spark ostalim servisima koje koristite. Njegov jednostavni interfejs i intuitivnost će učiniti da vam korišćenje ove aplikacije bude pravi užitak.

Canva

Ako niste previše iskusni u dizajnu, onda je ovo pravi alat za vas. Koriste ga kako profesionalci, tako i početnici širom sveta.

Reč je o servisu za grafički dizajn koji je potpuno besplatan i možete mu pristupiti sa bilo kog računara u bilo kom trenutku, sve dok imate nalog.

I on, kao i drugi navedeni servisi, takođe ima opciju za kreiranje kolaža koja je izuzetno intuitivna i jednostavna za korišćenje, pa možete već danas da isprobate sve opcije koje će vam biti na raspolaganju.

foto: Promo

Naučite kako

Iskusni dizajneri ipak češće odluče da sami kreiraju kreativne kolaže, umesto da koriste neke od postojećih aplikacija. Međutim, za ovakav rad vam je potrebno znanje i iskustvo, koje ne možete steći na kratkim kursevima od nekoliko meseci. Zato posvetite barem jednu godinu profesionalnom usavršavanju kako biste postali samouvereni i mogli da napravite stabilnu karijeru u ovom poslu.

Upišite obuku za grafički dizajn i počnite već danas sami da kreirate kolaže na kojima bi vam mnogi pozavideli. A do tada, vežbajte na aplikacijama koje smo predstavili.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track