Najnovije vesti

DONELI STE NOVOGODIŠNJE ODLUKE? Evo kako da ih sa drugima ostvarite u 2020. godini!
Foto: Promo

Uspeh u 2020. godini

DONELI STE NOVOGODIŠNJE ODLUKE? Evo kako da ih sa drugima ostvarite u 2020. godini!

Edukacija

„Više vežbanja” i „manje čokolade” su sjajne odluke, ali da li ćete ih ostvariti?

Kraj kalendarske godine pravo je vreme da sumirate utiske i napravite strategiju za naredni period. Razumni ciljevi, zasnovani na činjenicama, jesu pravi način da ostvarite stabilan uspeh.

foto: Promo

Odakle početi?

Ako odgovorite na sledeća pitanja, rešenje će se samo pokazati.

1. Šta su vaši najveći uspesi u 2019. godini?

Setite se onih dana kada ste na počinak otišli spokojni i srećni.

Trenuci pred spavanje, mada to ne želite, vreme su kada najveće brige isplivaju. Odjednom u pola noći shvatite da već četiri sata razmišljate o problemu koji vas čeka sledeće nedelje. Zaboravite te dane.

Ne mislite o trenutnim uspesima; koncentrišite se na one trenutke potpunog zadovoljstva u kojima ste znali da vaše poslovanje ima viši smisao, kao onda kada vam se klijent javi da kaže da ste mu vašim proizvodom ili savetom promenili život.

To je ono što je zaista važno.

foto: Promo

Kada znate koji su to trenuci bili, razmišljajte o tome šta je u vašoj moći da i u narednoj godini takvih trenutaka bude što više.

2. Ko vam je u ovoj godini pružio najviše podrške?

Ako uspete da nabrojite pet prijatelja, kolega, saradnika, članova porodice… 2019. je za vas bila dobra godina.

I upravo to je razlog zašto vaše novogodišnje odluke za 2020. Godinu treba da imaju veze i sa ovim ljudima. Dobri, iskreni odnosi zahtevaju predanost. Zato se potrudite da za svaku od ovih osoba pronađete vreme koje ćete im posvetiti. Neka vam to bude jedan od ciljeva.

3. Šta je stvarni razlog za najuspešnije trenutke u prethodnoj godini?

Setite se dobrih trenutaka. Kada vam je išlo baš dobro, zašto se to dogodilo? Strategija, marketinška kampanja, odlična ulaganja? Koji god da je odgovor, to treba da nastavite i sledeće godine. Isto važi i za privatni život.

Ako ste otkrili formulu, utoliko bolje. Trudite se da makar ponovite već ostvareni uspeh. Nekada je bolje osloniti se na proverenu ideju.

4. Kada su vaši zaposleni bili najzadovoljniji?

Ako ste vlasnik malog biznisa, napravite anonimnu anketu među zaposlenima – tražite im da zapišu i opišu trenutke svog najvećeg zadovoljstva na poslu i razloge zbog kojih su se tako osećali. Vaša novogodišnja odluka je da im obezbedite još takvih trenutaka.

foto: Promo

Kada razmišljate o budućnosti, verovatno je da se koncentrišete na načine da poboljšate svoj život. U poslu a i u životu, poboljšanja moraju zaista da osete svi. I vaši prijatelji, i vaša prodica, i vaši partneri, i vaši zaposleni.

Zato je mišljenje vaših kolega ključno. Pokušajte da ubuduće unapređujete i svoj život a i tuđe živote.

Ne dozvolite da vam brz prolazak praznika pokvari novogodišnju atmosferu.

Nastavite da pucate of entuzijazma. A što se novogodišnjih odluka tiče, posmatrajte novogodišnje odluke kao finansijsku konstrukciju, isto kao kada stvarate svoju poslovnu strategiju. Potrudite se da kontrolišete rashode i pravilno ulažete. Ulažite u ljudstvo i sredstva, ostvarite profit i polako dođite do finansijskog i ličnog uspeha. I, naravno, više vežbajte!

foto: Promo

Foto: Promo

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...