ŽELITE DA POSTANETE PROGRAMER? Naučite neki od ovih TOP 10 programskih jezika
Foto: Promo

ŽELITE DA POSTANETE PROGRAMER? Naučite neki od ovih TOP 10 programskih jezika

Edukacija -

Programeri su izuzetno traženi na tržištu rada kako u Srbiji, tako i u celom svetu. Ipak, njihova zarada direktno zavisi od toga koje programske jezike poznaju.

Najtraženiji programeri su oni koji poznaju više jezika, a pre svega neki od ovih 10, koji su prema TIOBE Index istraživanju trenutno najpopularniji.

Fokusiranjem na ove jezike zagarantovano ćete imati odličnu zaradu i sjajnu IT karijeru!

Java, C i Python su 3 trenutno najpopularnija programska jezika

TIOBE, koji svoje rangiranje zasniva na upitima na glavnim pretraživačima, dodelio je titulu programskog jezika 2019. godine programskom jeziku C zbog toga što je broj upita porastao za 2,4% u poslednjih godinu dana.Taj broj je 2,1% veći broj od upita za programski jezik C# i 1,4% veći od broja upita za Python.

I Python i C su moderni programski jezici opšte namene. Međutim, dok su mašinsko učenje i nauka o podacima podigli Python u nove visine 2019. godine, TIOBE pripisuje neprestanu popularnost programskog jezika C internetu stvari (IoT), kao i mnoštvu pametnih uređaja koji se proizvode u poslednje vreme. Uz to, C programski jezik ima svoju primenu u razvijanju operativnih sistema, ugrađenih sistema, kao i aplikacija, što ga čini izuzetno atraktivnim.

Prema istraživanju TIOBE Indexa iz 2020. godine, programski jezik C je trenutno drugi jezik po popularnosti – manje je popularan od Java programskog jezika, a popularniji je od Pythona, koji se nalazi na trećem mestu.

Na listi i C++ i C#

Prema TIOBE Indexu, u prvih 10 najpopularnijih programskih jezika po opadajućem nizu spadaju: Java, C, Python, C++, C#, Visual Basic .NET, JavaScript, PHP, Swift i SQL.

Znanje nekog od 10 programskih jezika sa ove liste smatra se ključnom programerskom veštinom. Benefit svakog od ovih jezika jeste da se lako uče i da ih brzo mogu savladati i početnici.

foto: Promo

Savladajte najmoćnije programske jezike za manje od godinu dana

Izbor programskih jezika koje je dobro da naučite i čije poznavanje omogućava uspešnu karijeru je širok. I dok su Python, PHP, JavaScript ili Java odličan izbor, kroz većinu ovih jezika provejava C programski jezik. On je osnova čije poznavanje otvara vrata i za C# jezik. Iz ovih razloga, poznavanje osnova C jezika odličan je korak za sticanje znanja neophodnih za uspešnu IT karijeru. Bez obzira na to kom se programskom jeziku posvetite, C će se pojavljivati vrlo često tokom rada.

Učenjem po savremenom programu kakav kod nas nudi ITAcademy, uz pomoć predavača sa višegodišnjim programerskim iskustvom, za nešto manje od 12 meseci školovanja možete savladati koji god programski jezik izaberete. Osim praktičnih veština, koje vas pripremaju za vaš prvi programerski angažman, ITAcademy vam omogućava sticanje priznatih sertifikata za programere.

Ovakva potvrda znanja doneće vam prednost u odnosu na konkurenciju prilikom traženja posla. Uz to, ITAcademy vam kroz saradnju sa Centrom za razvoj karijere omogućava da se povežete sa najboljim poslodavcima, ali i da već tokom školovanja prođete kroz praksu u velikim kompanijama i steknete dragoceno iskustvo za svoj prvi posao.

Najbolje vreme da krenete sa učenjem je sada

Od koristi vam može biti i informacija da je na ITAcademy počeo upis po sniženim cenama. Zato iskoristite ovu jedinstvenu priliku da započnete svoje školovanje i da već za 12 meseci postanete IT stručnjak koji će moći da bira posao koji želi da radi.

Za više informacija posetite sajt ITAcademy.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track