ODLAŽETE OBAVEZE? Unapredite produktivnost uz pomoć 4 najbolje aplikacije
Foto: Promo

Produktivnost u radu od kuće

ODLAŽETE OBAVEZE? Unapredite produktivnost uz pomoć 4 najbolje aplikacije

Edukacija -

„Prokrastinacija” je reč koju sve češće svi upotrebljavamo da označimo razlog za odlaganje neke obaveze. Jedan od najpoznatijih primera jeste gubljenje vremena na oštrenje grafitnih olovaka koje vam stoje u čaši pored sveske, kako biste odložili početak učenja.

Svi imamo obaveze koje nerado obavljamo i odlažemo koliko možemo.

Ukoliko radite od kuće i nemate menadžera ljudskih resursa koji bi mogao da vam daje savete kako da se izborite sa ometajućim faktorima, isprobajte neku od ovih aplikacija, koje vam ipak mogu pomoći.

Brain.fm

Bilo da ga instalirate kao aplikaciju ili mu pristupate putem internet pretraživača, ovaj servis će vam sigurno pomoći da se fokusirate i završite svoj posao na vreme. On vam nudi muzičke plej-liste u trajanju po dva sata koje imaju za cilj da vam pažnju usredsrede na obavezu koju u datom trenutku izvršavate.

Naime, tvorci ovog programa sproveli su istraživanje koje je pokazalo da u određenom stepenu ova muzika čak može i podstaći vaše moždane aktivnosti. Ne očekujte čuda, ali očekujte da ćete moći da radite u miru barem neko vreme.

foto: Promo

Cold Turkey Blocker

Na kraju se sve svede na jednostavan princip – ukoliko vam neki web sajt poput Fejsbuka odvlači pažnju, ne posećujte ga. Ova aplikacija radi upravo to: omogućava vam da unesete sve sajtove koji vam remete koncentraciju, bile to društvene mreže, Jutjub (YouTube) ili blogovi koje radije čitate nego što radite.

Takođe, ovaj servis vam omogućava i da obrnete logiku. Naime, pomoću njega možete podesiti vreme kada ne želite da budete za računarom. Tako će vam pristup biti „zaključan” i na taj način onemogućen na određeni period.

Ovo je korisno kada preterate sa poslom ili radite do kasno, pa ne možete da se naterate da stanete.

foto: Promo

Focus@Will

Slično kao i Brain.fm, i ova aplikacija vam prilikom rada nudi pomoć kroz muziku. Kod nje je zanimljivo to što vam nudi i neke napredne opcije, kao i instrumentalne kompozicije bez teksta, koje možete prepoznati.

Kada se registrujete, Focus@Will će vam dati određeni kviz. Nakon popunjavanja dobićete rezultate koji će vam pokazati da li ste kreativac ili logičar. U skladu sa tim ćete dobiti muziku koja bi, prema naučnim principima, vašem tipu ličnosti bila pogodnija za duže periode koncentracije.

Takođe, moći ćete da date ocenu svakoj melodiji, pa će se vaše liste adaptirati u skladu sa vašim ocenama.

foto: Promo

Hocus Focus

HR menadžeri smatraju da je multitasking jedan od najvećih neprijatelja produktivnosti, budući da ne možete da se fokusirate na jedan zadatak u jednom trenutku, već radite sve odjednom. Ova aplikacija ima za cilj da spreči upravo ovakav režim rada.

Naime, Hocus Focus vam pomaže tako što na vašem ekranu drži otvorenu samo aplikaciju koju u datom trenutku koristite. Sve ostale, koje rade u pozadini, biće ili sklonjene ili ugašene.

Takođe, možete kreirati i nekoliko profila, kako biste koristili ovu aplikaciju tokom različitih aktivnosti (pisanje, istraživanje, programiranje…).

Iako vam sve ove aplikacije mogu pomoći i doneti vrednost, ipak je na vama da sprovedete sve to u delo i da radite na svojoj produktivnosti. Da biste mogli da implementirate sve ove savete, neophodna vam je pomoć HR menadžera, kome je posao da vodi druge ljude i da im pomaže da unaprede svoje veštine i način na koji rade.

Ukoliko vas privlači povećanje produktivnosti i razvoj ljudskih potencijala, i vi možete postati ta osoba. Upišite upravljanje u ljudskim resursima i budite vi među onima koji će pružati savete o produktivnosti i dokazati svojim primerom da je teorija tačna.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track