JAVA PROGRAMIRANJE: Evo zašto da u 2021. treba da postanete Java programer
Foto: Promo

Programski jezici

JAVA PROGRAMIRANJE: Evo zašto da u 2021. treba da postanete Java programer

Edukacija -

Programski jezik Java postao je jedan od najpopularnijih zbog svoje široke primene. Primera radi, izrada aplikacija za mobilne telefone bazirane na Androidu nezamisliva je bez ovog jezika.

Baš zbog toga se sve više početnika odlučuje da upravo preko njega pronađu svoje mesto pod suncem u IT svetu. Ako ste i sami razmišljali da postanete programer, predstavljamo vam zbog kojih bi trebalo da izaberete Javu.

Jedan je od najlakših jezika za učenje

Sajt „Careerkarma” navodi Javu kao jedan od najlakših jezika kojima možete ovladati u 2021. godini. Čak i ukoliko nemate predznanja, iako je u pitanju jezik kompleksniji od Pythona, uz pravog mentora, vrlo brzo možete ovladati osnovama i programirati u Java okruženju.

LINK Group
foto: Promo

Java je jezik primenljiv svuda

U proteklih nekoliko godina mobilni telefoni Android preplavili su tržište na kome je trenutno oko 78% uređaja sa ovim operativnim sistemom. Za popularizaciju ovih telefona najzaslužnije su aplikacije koje je moguće kreirati putem programskog jezika Java. Pored toga, oni koji savladaju pisanje kodova u Javi moći će da rade i kao web programeri.

Jednostavno rečeno, Java je široko zastupljen jezik. Pronaći ćete ga u najrazličitijim okruženjima, od digitalnih uređaja, preko mobilnih telefona, sve do naprednih servera i korporativnih aplikacija.

LINK Group
foto: Promo

Java programeri su veoma traženi i odlično plaćeni

Bez obzira na to da li vam je cilj da se zaposlite u zemlji, inostranstvu ili da radite na freelance projektima, Java će vam omogućiti da ostvarite svoje snove.

Pored toga što su novi Java programeri konstantno potrebni nezasićenom tržištu informacionih tehnologija, ovi stručnjaci su i odlično plaćeni. Početna plata Java programera u zemljama regiona iznosi 600, a uz nekoliko godina iskustva, ova suma može biti i do četiri puta veća.

LINK Group
foto: Promo

Ignorišite kritičare

Iskusniji programeri imaju programske jezike koje favorizuju, tako da neće svi biti oduševljeni činjenicom da ste se odlučili baš za Javu. Istina je da trenutno postoji mnogo programskih jezika koji vam nude brojne mogućnosti i nije lako odlučiti koji je najbolji.

Iako će vam i poznavanje PHP, C#, ili JavaScripta osigurati posao i odličnu zaradu, Java se ipak po svojim univerzalnim karakteristikama izdvaja od konkurencije. Kritika iskusnijih programera koji vam govore da ste pogrešili uvek će biti, bez obzira na to za koji programski jezik da se odlučite, zato je najbolje da ih ignorišete i nastavite putem koji ste zacrtali.

LINK Group
foto: Promo

Znanja i veštine za uspešnu karijeru

Školovanjem po mentorskom programu Java Development možete usvojiti sve potrebne veštine i znanja, koji će vam omogućiti uspešnu karijeru Java programera. Posle samo godinu dana učenja po pomenutom programu, bićete obučeni za kreiranje aplikacija, web programiranje ili izradu i implementaciju poslovnih softvera. Kao priučeni programer nikada nećete biti sigurni u sebe. Kao obrazovani stručnjak za Javu više nikada nećete morati da razmišljate o tome da li ćete imati posao. Imaćete sve kvalifikacije i sertifikate potrebne Java programeru spremnom za rad u IT sektoru.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track