JAVA PROGRAMIRANJE: Zbog ovih 6 razloga bi trebalo da naučite najtraženiji programski jezik
Foto: Promo

Programski jezici

JAVA PROGRAMIRANJE: Zbog ovih 6 razloga bi trebalo da naučite najtraženiji programski jezik

Edukacija -

Programski jezik Java jedan je od najtražnijih programskih jezika današnjice. Od svog nastanka 1995. godine do danas Java je jezik koji je prošao dug put i bio je među početnim izborima najvećem broju kvalifikovanih programera širom sveta, posebno onih koji se bave izradom web aplikacija.

Predstavljamo vam 6 prednosti zbog kojih je programski jezik Java idealan za sve koji žele da jednog dana imaju siguran posao.

Link Objava
foto: Promo

1. Bićete obučeni da kreirate aplikacije za Android

U proteklih nekoliko godina pametni telefoni Android napravili su pravi proboj i preplavili tržište, na kome je sada čak 84% korisnika uređaja sa njihovim operativnim sistemom. S obzirom na to da je za kreiranje aplikacija za Android neophodno poznavanje najzastupljenijeg programskog jezika, velika popularnosti pomenute platforme za mobilne telefone doprinela je tome da se poznavanje rada u Javi još više ceni na tržištu.

2. Java je idealno okruženje za web programiranje

Iako postoji već duži niz godina i spada među starije programske jezike, Java se veoma efikasno može koristiti i za potrebe web programiranja. Java ima poseban set paketa za web programiranje, koji su dostupni svima. Uz ove dodatne pakete programski jezik Java ima sve potrebne servise da odgovori na potrebe web programera.

3. Ovaj programski jezik ćete brzo savladati

Pored svih prednosti koje nudi Java, najveći deo programera opredelio se za učenje ovog programskog jezika zbog toga što je veoma jednostavan. Kako piše sajt Career carma, u pitanju je jedan od 5 jezika koje ćete najbrže savladati. Za one koji žele da postanu programeri i kreću od nule Java je prečica do željene profesije.

Link Objava
foto: Promo

4. Javu možete koristiti svuda

Java je apsolutno nezavisan programski jezik, koji sa uspehom funkcioniše na svim operativnim sistemima. Upravo zbog toga Java programeri drže se politike „napiši jednom, primeni bilo gde”. Kodovi napisani u Javi primenljivi su na pametnim mobilnim telefonima, tablet uređajima i desktop računarima, bez obzira na njihovu platformu.

5. Razvijena zajednica olakšava učenje

Svi koji pokušavaju da postanu Java programeri veliku pomoć imaju u interaktivnoj globalnoj zajednici Java programera, koja je veoma razvijena. Zahvaljujući ovoj zajednici programeri širom sveta, ali i oni koji se trude da to tek postanu imaju priliku da ostanu povezani i razmenjuju svoja znanja i iskustva, koja im pomažu da napreduju. Na forumima i web sajtovima, poput StackOverFlow, Coderanch ili Oracle Java Foruma, članovima se pruža mogućnost da pokrenu diskusiju o željenoj temi i dobiju sve potrebne informacije od starijih kolega.

Link Objava
foto: Promo

6. Sa poznavanjem Jave imaćete siguran posao

Velika tražnja za Java programerima vlada širom sveta, što ovaj programski jezik i čini najisplativijim za učenje. Zahvaljujući poznavanju tehnika rada u Javi svi programeri imaju priliku da pronađu odlično plaćen posao, bez obzira na to gde se nalaze. U zavisnosti od iskustva, u regionu su plate Java programera do 2400 evra. Pri tome, ove veštine omogućiće vam da radite i poslove za klijente širom sveta kao freelancer na slobodnom tržištu.

Link Objava
foto: Promo

Specijalizovana edukativna ustanova koja se bavi školovanjem IT kadra pruža vam mogućnost da savladate znanja i steknete veštine za rad u Javi za samo jednu godinu, po optimizovanom obrazovanom programu.

(Promo - tekst - Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track