OD POČETNIKA DO PROFESIONALCA: Pratite ovih 5 saveta, koji će vas od početnika učiniti profesionalnim grafičkim dizajnerom
Foto: Promo

Grafički dizajn

OD POČETNIKA DO PROFESIONALCA: Pratite ovih 5 saveta, koji će vas od početnika učiniti profesionalnim grafičkim dizajnerom

Edukacija -

Zahvaljujući modernim tehnologijama nastala su brojna nova zanimanja koja danas hiljadama ljudi širom sveta omogućavaju odličnu zaradu. Jedna od najpopularnijih profesija među njima definitivno je i grafički dizajn, koji predstavlja odličnu priliku za kreativce da pronađu dobro plaćen posao.

Ukoliko i sami spadate među one koji sebe vide u oblasti grafičkog dizajna, u nastavku dajemo 5 saveta uz koje ćete najbrže preći put od početnika do profesionalca.

LINK Group
foto: Promo

1. Naučite da shvatite poruku klijenta

Svaki profesionalni dizajner ima zadatak da vizuelnim putem komunicira sa publikom i prenese im određenu poruku. Ovakva očekivanja imaće i vaši klijenti, bez obzira na to da li se bavite dizajniranjem bilborda, grafika na web sajtovima ili stvaranjem neke druge vrste reklamnih materijala. Ali nekada dizajnerima nije jasno šta je tačna poruka.

Kako biste stekli što kompletniju sliku o tome šta je potrebno da kreirate, važno je u potpunosti shvatiti viziju klijenta koji vas je angažovao. Vizija je poruka koju ćete artikulisati kroz svaki dizajnerski zadatak koji obavite za klijenta. Zato se potrudite da u razgovoru sa njima prikupite što više informacija koje će vas usmeriti ka stvaranju idealnog dizajna za što efikasnije prenošenje poruke.

LINK Group
foto: Promo

2. Naučite da primite kritiku

Gotovo svaki dizajner se, nakon što je uložio određeno vreme, energiju i kreativnost u jedan projekat, lako veže za proizvod koji je stvorio. Ipak, ono što izdvaja uspešne stručnjake iz ove oblasti jeste karakteristika da umeju da prime konstruktivnu kritiku koja će im biti pomoć za dolazak do najboljeg rešenja. Njima nije strano da potpuno promene početnu ideju, od koje se početnici teška srca rastaju.

Sugestija ovakve vrste znači da dizajner mora ponovo da odradi posao koji je već završen, ali ukoliko nije postignut precizan dogovor u broju pokušaja, sve dok klijent ne bude zadovoljan finalnim proizvodom, projekat se i dalje radi.

S druge strane, zadovoljan klijent je vaša najbolja reklama i omogućava vam da ćete, na osnovu dobro odrađenih projekata, i u budućnosti dobijati najviše poslova.

LINK Group
foto: Promo

4. Vodite računa o standardima

Za vreme školovanja upoznaćete se sa svim standardima koje ćete tokom svakodnevnog rada morati da poštujete. Bilo na kom projektu da radite, kako biste postali uspešan grafički dizajner, neophodno je da poštujete standarde koji se tiču kombinacije boja, fontova i drugih elemenata. Zato je važno da na početku karijere posvetite mnogo više pažnje ovom delu posla kako bi vaši radovi izgledali zaokruženije.

Kada jednom ovladate pomenutim standardima, vrlo brzo ćete izgraditi sopstveni stil i imati sve što je potrebno da se bavite dizajnom na najvišem nivou.

LINK Group
foto: Promo

5. Usavršavajte svoje tehnike

Osnovna načela važe uvek i svuda, ali se trendovi rapidno menjaju. Grafički dizajn je oblast koja se konstantno transformiše, pa je zato potrebno da, bez obzira na vaše predznanje, neprestano usavršavate postojeća znanja. Usvajanjem novih tehnika, u skladu sa tehnološkim, ali i estetskim strujanjima, biće vam znatno lakše da pratite sve nadolazeće tendencije i prilagodite se različitim zahtevima klijenata.

Bez obzira na to da li počinjete od nule ili već posedujete određene veštine, školovanjem po posebnom programu za grafičke dizajnere kvalifikovaćete se za stručnjaka koji je spreman za rad na kreativnim projektima svih vrsta. Za samo 12 meseci možete naučiti sve što vas zanima o grafičkom dizajnu, steći sertifikat, kreirati bogat portfolio i započeti vašu karijeru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track