NIKAD KANCELARIJA: Evo zašto je najpopularniji režim rada frilenserski
Foto: Promo

Frilenserski poslovi

NIKAD KANCELARIJA: Evo zašto je najpopularniji režim rada frilenserski

Edukacija -

Uprkos kontroverzi u vezi sa porezom i činjenici da u eri korone svi rade od kuće, frilenserski poslovi i dalje su među najpopularnijima. Ovaj režim rada nudi priliku za odličnu zaradu, ali web dizajneri, programeri, tekstopisci i ostali frilenseri uživaju i u mnogim drugim beneficijama.

Ukoliko ne možete sebe da zamislite kako svakog dana sedite puno radno vreme u kancelariji, razmislite i sami o prekvalifikaciji za neku od profesija koje će vam omogućiti da radite poslove kao slobodno angažovani, sa bilo koje tačke u svetu.

Link Group
foto: Promo

Predstavljamo nekoliko prednosti u kojima ćete uživati ako postanete freelancer:

Link Group
foto: Promo

Imaćete priliku da pokažete svu svoju kreativnost

U klasičnom kancelarijskom okruženju kreativci teško mogu da pokažu sav svoj talenat i znanje. Prosečan programer, primera radi, tokom radnog dana ima toliko programerskih, ali i birokratskih obaveza da verovatno nikada neće stići sopstvenu ideju kojoj je privržen da sprovede u delu.

Link Group
foto: Promo

Sa druge strane, frilenseri imaju mogućnost da radno vreme organizuju tako da rade tačno onoliko koliko je potrebno da završe obaveze i da im ostane vremena za sopstvene projekte, koji jednog dana možda postanu i najvažnija stavka u njihovom CV-ju ili jedino čime se bave.

Odlična prilika za dodatnu zaradu

Frilenserski projekti mnogima nisu primarni izvor prihoda, već idealna prilika da zarade dodatni novac. Ovakav način rada je dobitna kombinacija za sve koji imaju vremena da pored posla rade još nešto. Osim što kao frilenser možete zadržati svoj postojeći posao, razvićete i mrežu novih klijenata, koji će vam pružiti priliku za dobru zaradu, a pri tome vam neće oduzeti mnogo vremena. Svoj stalni posao možete zadržati sve dok se ne osetite spremnim da potpuno pređete u vode slobodno angažovanih.

Link Group
foto: Promo

Svaki dan je lakši od prethodnog

Za razliku od većine drugih poslova u kancelariji, honorarno angažovanima je svaki radni dan lakši od prethodnog. Kako s vremenom stiču značajno iskustvo u svojoj oblasti, tako njihov kredibilitet kod klijenata raste, što im omogućava bolje plaćene poslove. Svakodnevno usavršavanje tokom posla otvara frilenserima brojne mogućnosti za napredovanje u budućoj karijeri.

Link Group
foto: Promo

Svaki dan je drugačiji

Jedna od najvećih prednosti slobodnog angažmana jeste mogućnost rada na najrazličitijim projektima, sa najrazličitijim saradnicima. U zavisnosti od sektora i industrije koji vas zanimaju, u raznim ulogama možete raditi za male, srednje i velike biznise, ili u javnom sektoru. Drugim rečima, vi kreirate posao u skladu sa svojim trenutnim interesima. Na ovaj način se izbegavaju nedostaci višegodišnjeg rada na istom tipu poslova.

Link Group
foto: Promo

Možete da radite odakle god želite

Mogućnost da radite od kuće ili sa bilo kog drugog mesta sa internet konekcijom nešto je zbog čega većina ljudi zavidi frilenserima. Pored toga što nećete morati da idete na posao svakoga dana, rad od kuće smanjuje troškove odlaska u firmu, ručavanja u restoranima i režima ishrane „s nogu" i štedi dragoceno vreme koje biste proveli u prevozu.

Link Group
foto: Promo

Sertifikovano obrazovanje za frilenserske poslove u sektoru informacionih tehnologija traje godinu dana i naoružava vas svim potrebim veštinama uz pomoć kojih možete da još za vreme školovanja otpočnete karijeru frilensera.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track