NAUČITE DIZAJN NA TIKTOKU: Ovih 7 dizajnera morate pratiti na TikToku
Foto: Promo

Dizajn i društvene mreže

NAUČITE DIZAJN NA TIKTOKU: Ovih 7 dizajnera morate pratiti na TikToku

Edukacija -

Neke od platformi koje dizajneri koriste da bi došli do inspiracije i potražili kolege koje žele da prate jesu Dribbble, Behance, a često i Instagram. Ovo su platforme na kojima profesionalci iz ove industrije postavljaju svoje radove kako bi olakšali klijentima, ali i drugim kolegama da ih pronađu i zaključe koliko su dobri u tome što rade.

Jedna od novih aplikacija koja se u poslednje vreme spominje u ovom kontekstu jeste TikTok. Na ovoj društvenoj mreži takođe možete pronaći veliki broj dizajnera koji će vam otkriti brojne tajne ovog posla, pa evo koga bi trebalo da pratite.

Margerita Vox

Margerita Voks je dizajnerka koja koristi svoj profil na TikToku isključivo za edukaciju. Njene veštine u Photoshopu i Ilustratoru su odlične, pa zato često objavljuje kratke tutorijale koji vam otkrivaju njen proces rada i objašnjavaju kako da i sami uradite nešto slično.

Primera radi, nedavno je objavila video-snimak u kome možete naučiti kako da pametno primenite gradijent efekat na bilo kom svom radu i tako ga vidljivo unapredite.

IT Academy
foto: Promo

Alisa Nguyen

Specifičan stil ove dizajnerke mnogi nazivaju dizajnom iz snova, jer često odaje utisak kao da nije proizvod realnosti, već je potpuno nestvaran i prozračan. Ona na svom profilu na TikToku deli sa vama ideje i savete, kao i kratke tutorijale koji vam mogu pomoći u poslu.

Zanimljivo je što se njeni video-sadržaji ne zasnivaju samo na idejama za kreiranje vizuelnih rešenja, već vam pomažu i da ostvarite bolju komunikaciju sa klijentima i unapredite svoje meke veštine.

Swoop Nebula

Svup Nebula je takođe izuzetno poznata po velikoj profesionalnosti u poslu. Bavi se pronalaženjem vizuelnih rešenja koja su potpuno nerealna i ostavljaju utisak futurizma i pravaca koje još niste ni videli. Sadržaji koje obavljuje su uglavnom edukativnog karaktera i pokazuju vam kako da aktivirate određene opcije u softverima koje koristite.

Jedan od njenih najnovijih tutorijala posveće je tome kako da napravite hromirani efekat u programu Photoshop na jednostavan način.

Malori Din

Ova dama nije samo grafička dizajnerka, već se bavi i korisničkim iskustvom i kreiranjem web aplikacija. Njen edukativni profil će vas provesti kroz njen proces rada.

Pored saveta vezanih za UX i dizajn, dobićete i direktno iskustvo vezano za osnivanje agencije, pronalaženje klijenata, traženje inspiracije i još mnogo toga.

Andrej Azizov

Tipografija je izuzetno važan segment dizajna, i ako niste vešti sa fontovima i ne znate da izaberete pravu kombinaciju, možete biti u zaostatku. Zato pratite ovog umetnika, koji važi za superzvezdu tipografije.

Njegovi fontovi ostavljaju retro-utisak, pa ih možete uklopiti u neki moderni dizajn sa starinskim detaljima, a možete pronaći i korisne savete kako da sami kreirate fontove koji su vam potrebni za vaša vizuelna rešenja.

IT Academy
foto: Promo

Kejtlin Lem

Dizajnerka iz Los Anđelesa Kejtlin Lem bavi se samostalno dizajnom i već dugi niz godina sama dolazi do klijenata i na taj način izdržava sebe i svoju porodicu. Ako je i vaš san da pređete u frilensere i da se odvojite od agencijskog rada, onda je ona neko koga bi definitivno trebalo da pratite.

Kod nje ćete pronaći savete u vezi sa realnim projektima koje je radila, ali i primere na kojima ćete mnogo naučiti..

Džena Palermo

Mnogi smatraju da, ako želite da napredujete u dizajnerskoj karijeri, morate pratiti ovu devojku.

Naime, ona svoje sadržaje zasniva na savetima koji će vas unaprediti i koji nisu namenjeni početnicima.

Kroz kritikovanje različitih vizuelnih rešenja, rebrendinga i sličnih projekata, ona vam pomaže da razvijete oko za dizajn i steknete osećaj za estetiku.

Naučite kako

Iako je korisno da pratite nabrojane dizajnere, to nije dovoljno da biste i sami postali jedan od njih. Morate osetiti dizajn u svojim rukama i svakodnevno primenjivati sve što ste naučili.

Ne gubite vreme na kratkim kursevima i online tutorijalima, već preuzmite stvar u svoje ruke i pobrinite se da obezbedite konkretno znanje i osnovu koju možete dalje nadograđivati savetima iskusnijih dizajnera. Posvetite bar godinu dana usavršavanju kako biste došli do rezultata koji su vam potrebni za poziciju u ovom poslu.

Upišite obuku za grafički dizajn i napravite ključni korak ka karijeri kakvu ste sanjali.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track