REŠENJE ZA STRES: Ovih 5 aplikacija za meditaciju promeniće vam život iz korena
Foto: Promo

Antistres terapija preko telefona

REŠENJE ZA STRES: Ovih 5 aplikacija za meditaciju promeniće vam život iz korena

Edukacija -

Kojim god poslom da se bavite u današnje vreme, sigurno se srećete sa mnogo obaveza i prevelikim brojem zadataka. Usled toga dolazi do stresa, što može dovesti do pada motivacije, produktivnosti i elana za rad.

Zato je važno pronaći ventil i na neki način napraviti pauzu i odvojiti se od pritiska koji svakodnevno osećamo. Da bismo mogli da napredujemo i lično i profesionalno, sebi moramo omogućiti i slobodu i prostor za rast.

Mnogi za to koriste aplikacije za vođenu meditaciju ili opuštanje. Postoji veliki broj njih na tržištu, a često se korišćenje naplaćuje. Ovde smo izdvojili nekoliko besplatnih ili relativno dostupnih opcija koje vam mogu biti od koristi.

Edukacija
foto: Promo

Smiling Mind

Ovu aplikaciju je razvila jedna australijska neprofitna organizacija koja insistira na tome da ona zauvek ostane besplatna i dostupna za korišćenje svima kojima je potreban mir i rešenje za stres kojim su okruženi.

Ponuda u okviru aplikacije uključuje i kurseve koji vam pomažu da sami ovladate tehnikama meditacije, boljim odnosima sa ljudima, da se oslobodite nervoze i uvedete zdrave navike u svoju dnevnu rutinu.

The Plum Village

Zanimljivo je kako je nastao naziv ove aplikacije. Naime, to je ime manastira u kome je Tič Nat Han (Thich Nhat Hanh), vijetnamski monah, započeo svoju misiju ispunjenosti uma i učenja meditacija i uspostavljanja balansa.

Ova aplikacija je potpuno besplatna i nudi vam dostupne sadržaje u vidu tekstova, video-materijala i vođenih meditacija, a neke vodi čak i sam Tič. Dobra vest je da je moguće instalirati je i na Android, a i na iOS telefon.

Edukacija
foto: Promo

Insight Timer

Iako je Insight Timer aplikacija koju instalirate i koristite, kao i svaku drugu, zapravo je reč o mreži ljudi koji su posvećeni meditacijama i tehnikama smirivanja organizma i uma. Tu ćete pronaći na hiljade učitelja koji će vas voditi kroz proces.

U bazi vam je na raspolaganju više od 100.000 različitih meditacija koje možete pratiti, ali i mogućnost praćenja događaja uživo, gde možete učestvovati u grupnoj meditaciji i kursevima po vašem izboru.

Edukacija
foto: Promo

Ten Percent Happier

Za razliku od prethodnih, Ten Percent Happier je aplikacija koja se plaća, ali to ne iznenađuje, budući da nudi pristup direktnom učenju meditacije kroz programe „jedan na jedan”, u kojima možete komunicirati direktno sa instruktorom koji će vas voditi kroz proces.

S druge strane, ukoliko ne želite da pohađate časove, možete koristiti bazu sa više od 500 vođenih meditacija, koje vam mogu pomoći da se opustite, ako već imate neko iskustvo u tome i znate kako da postignete mirno stanje svesti.

Waking Up by Sam Harris

Iako ni ova aplikacija nije besplatna, opravdanje za uložen novac sigurno možete pronaći u autoritetu njenog autora, koji je napisao jednu od najprodavanijih knjiga o temi buđenja spiritualnosti.

Ako ne želite da plaćate godišnju pretplatu, možete se opredeliti i za 28-dnevni kurs koji obuhvata sve što vam je neophodno, te nakon toga sami nastaviti da radite na sebi i svom boljem i mirnijem stanju svesti.

Edukacija
foto: Promo

YouTube

Na kraju, ako ne želite da opterećujete svoj telefon dodatnim aplikacijama ili ne želite da plaćate pretplatu, možete istražiti svet meditacija kroz YouTube, koji takođe nudi i kanale za većinu već nabrojanih programa i kurseva.

Tako možete proceniti šta je to što vam najviše prija, kako vidite svoj budući razvoj u tom segmentu i kako da izaberete idealnog vođu u procesu uvođenja meditacije u vašu svakodnevicu.

Naučite kako da sami kreirate svoja rešenja

Mnogima je lični projekat i rad na sebi najbolji način da se udalje od stresa i nervoze koje im nametnuto radno vreme i loši lideri stvaraju. Tako su i nastale ove aplikacije, jer su entuzijasti sa dovoljno znanja odlučili da kreiraju nešto za sve ljude sa problemima.

Naravno, da biste došli do toga da možete napraviti aplikaciju, potrebno je mnogo truda i rada, pa se ne zavaravajte da će vam nekoliko meseci na kursu biti dovoljno za to. Ako zaista želite da budete među uspešnim ljudima koji su spremni da pomognu i sebi i drugima, posvetite barem jednu godinu učenju i usavršavanju.

Edukacija
foto: Promo

Upišite obuku za razvoj mobilnih aplikacija i napravite ključni korak ka svojoj karijeri iz snova i bez stresa.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track