APLIKACIJE ZA ĆASKANJE: Ovo su najbolje besplatne aplikacije za četovanje
Foto: Promo

Mobilne aplikacije

APLIKACIJE ZA ĆASKANJE: Ovo su najbolje besplatne aplikacije za četovanje

Edukacija -

SMS i MMS poruke odavno nisu jedini načini na koje se svakodnevno komunicira. Razni ljudi imaju razne potrebe i koriste razne aplikacije. U nastavku pronađite listu popularnih aplikacija koje je Android Authority sastavio. Ova lista se, po njima, neće često menjati, a na vama je da procenite koja aplikacija najbolje služi vašoj svrsi i navikama.

It akademija, Društvene Mreže
foto: Promo

Band

Band je aplikacija za ćaskanje u grupama. Razvojni tim preporučuje aplikaciju radnim grupama, sportskim timovima, školskim grupama, klanovima gejmera i sličnim kolektivima. Što se funkcionalnosti tiče, grupe se mogu organizovati po raznim kanalima, kalendar podržava aktivnosti, a poruke se mogu slati i pojedincima. Što je najvažnije, aplikacija je besplatna.

Facebook Messenger

Jedna od najpopularnijih aplikacija za razmenu poruka dolazi u dve verzije. U odnosu na regularnu verziju, koja ima mnoštvo zabavnih dodataka, kao što su nalepnice (stikeri), Lite verzija je svedenija. Obe su besplatne.

It akademija, Društvene Mreže
foto: Promo

Signal Private Messenger

Signal je po mnogima prvak bezbednosti u svetu aplikacija za razmenu poruka. Uz Telegram, Signal je bio prva aplikacija sa takozvanom end-to-end enkripcijom koja sprečava prisluškivanje. Od funkcionalnosti tu su razmena tekstualnih, slikovnih i glasovnih poruka uz mogućnost video-poziva. Ukoliko ste zabrinuti zbog privatnosti, ova besplatna aplikacija je za vas.

Slack

Kada je u pitanju biznis, Slack je pravi izbor. Izuzetno čistog, profesionalnog izgleda, ova aplikacija vam daje mogućnost da kreirate kanale pričate na daljinu i slično. Pored toga, Slack se može usaglasiti sa servisima poput Google Drivea i Asana. Poput pomenutog Discorda, osnovna verzija je besplatna, a oni koji upravljaju većim timovima će po potrebi morati da doplate za dodatne funkcionalnosti.

It akademija, Društvene Mreže
foto: Promo

Skype

U pitanju je jedna od najprepoznatljivijih aplikacija. Ćaskanje, video-pozivi i glasovni pozivi, pa čak i komunikacija prema pravim telefonskim brojevima po nominalnoj tarifi. Jaka strana Skypea je međuplatformska podrška, kao i prepoznavanje raznih vrsta fajlova, poput GIF-a i dokumenata. Osnovna verzija je besplatna a za dodatke morate platiti.

Telegram

Uz pomenuti Signal, Telegram je među najpopularnijim aplikacijama po pitanju privatnosti. Sofisticirana enkripcija poruka čini je jednom od najbezbednijih aplikacija na tržištu. Važi za toliko bezbednu da se pojedine države bune protiv toga da je njihovi građani koriste. Pored bezbednosti, ona omogućava deljenje datoteka, podršku za druge platforme, grupno ćaskanje i slično.

It akademija, Društvene Mreže
foto: Promo

Snapchat

Snapchat se donekle razlikuje od drugih aplikacija po specifičnoj formuli. Servis briše poruku nakon pregleda. To znači da ne možete pregledati poruke koje ste već pročitali. Snapchat Stories su poruke koje nešto duže traju – aktivne su do 24 sata. Popularan među mlađom generacijom, ovaj servis inače uključuje glasovne pozive, video-poruke, foto-poruke i tekstualne poruke.

Whatsapp

Najpopularnija aplikacija za razmenu poruka na svetu ima mnoštvo funkcionalnosti, stalno je ažurirana i može da se takmiči sa svojim takmacima po gotovo svemu. Glasovno i video ćaskanje, tekstualne poruke, grupno ćaskanje, podrška za multimedijalne formate – sve to i mnogo više je ugrađeno u Whatsapp. Potpuno je besplatan i dodatne funkcionalnosti ne morate kupovati.

It akademija, Društvene Mreže
foto: Promo

Naravno, trendovi se menjaju i ova lista neće ostati nepromenjena. Ukoliko imate ideju za neku novu aplikaciju za ćaskanje, nakon samo godinu dana školovanja na sertifikovanom programu za razvoj mobilnih aplikacija, možete stvoriti i pokrenuti svoj pilot-projekat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja