POTKASTI ZA WEB DIZAJNERE: Ako želite da se bavite dizajnom, ne propustite ovih 8 potkasta
Foto: Tim Edukacija

Za buduće dizajnere

POTKASTI ZA WEB DIZAJNERE: Ako želite da se bavite dizajnom, ne propustite ovih 8 potkasta

Edukacija -

Profesionalci najrazličitijih profila danas odgovore na mnoge poslovne izazove nalaze na potkastima. Kada je reč o web dizajnu, korisnih izbora je mnogo. Tako je „Smashing Magazine“ kreirao listu sa 66 potkasta, dok je Uxcellence, stranica posvećena dobrom dizajnu, objedinila potkaste posvećene dizajnu. Njihova sveobuhvatna kolekcija sadrži 101 emisiju.

edukacija
foto: Tim Edukacija

Da ne biste trošili vreme da preslušate svaku od njih, u nastavku sledi izbor proverenih potkasta koji će vas obavestiti o trendovima u svetu dizajna i pomoći vam da pronađete inspiraciju.

Ada's Twitch Tech Talks

Ejda Rouz Kanon iz kompanije Samsung Internet Web Browser pokrenula je seriju neformalnih, interaktivnih tehničkih razgovora o front-end web razvoju, koji se emituju uživo na servisu Twitch, ali ih možete pronaći na YouTubeu. U ovom formatu gledaoci postavljaju pitanja za vreme direktnog prenosa live streama. Da shvatite koliko je ovaj potkast koristan, dovoljno je da poslušate prvu epizodu. Ona će vas naučiti kako možete obezbediti da se aplikacija stranice učitava brzo.

edukacija
foto: Tim Edukacija

DesignBetter.Co Podcast

Platforma za edukaciju u oblasti dizajna InVision ima razne inicijative. Oni pokreću radionice, objavljuju knjige, intervjuišu dizajnere, tehnologe i kreativce iz raznih oblasti, a takođe proizvode i potkaste. Dok su se u prvoj sezoni na potkastu Design better tražili odgovori na pitanje šta je potrebno da postanete kompanija fokusirana na proizvod, u drugoj su istraživali osnovne operacije, sisteme, kao i oblike menadžmenta koji su potrebni za skaliranje dizajna. Sagovornici su bili eksperti poput Dajane Monter, menadžerke sistemskog dizajna u kompaniji „GitHub“, ili Lindsi Tornton, direktorke sektora za korisničko iskustvo.

Designer Vs Developer

Ova emisija, koju možete pronaći na YouTubeu, ima za cilj da kroz otvorene razgovore između dizajnera i programera obezbedi savete, alate i rešenja za radne tokove. Mustafa Kurtuldu, nekadašnji promoter dizajna u Googleu, a danas ekspert za proizvode u Twitteru, svake nedelje razgovara sa programerima o raznim temama iz oblasti virtuelne stvarnosti na internetu, dizajna odličnih performansi i kreativnog kreiranja prototipova.

edukacija
foto: Tim Edukacija

Design Notes

Guglov potkast o dizajnu pod nazivom „Design Notes“ detaljno se bavi dizajnerima koji rade u različitim kreativnim disciplinama. Ovde, primera radi, možete čuti razgovore o uvođenju gejminga u obrazovanje sa saosnivačem i izvršnim direktorom kompanije DuoLingo, ili saznati šta spaja džez i dizajnersku praksu.

Google Design's Method

Za one koji su zainteresovani da karijeru dizajnera prave u Googleu dostupan je i u video i u audio formatu.

High Resolution

Domaćini Bobi Gošal i Džared Erondi tokom jednog sata sa po jednim gostom u emisiji razgovaraju o pristupu, komunikaciji i primeni dizajna. Prva sezona video-serijala o dizajnu proizvoda i načinu razmišljanja sadrži 25 inspirativnih razgovora sa pojedincima kao što su Džon Mida (Automattic), Kejt Holms (Microsoft), Kristi Tilman (Slack) i Kap Votkins (Buzzfeed). Ovde možete naći inspiraciju i početi da sagledavate dizajn u potpuno novom svetlu.

edukacija
foto: Tim Edukacija

The Humans Strike Back

„Hotjar“, startap koji se bavi web analitikom, pokrenuo je potkast koji za cilj ima da promoviše uspeh kroz usmerenost na korisnike. Nedeljna emisija prikazuje razgovore sa iskusnim profesionalcima iz sveta upravljanja proizvodima, iz sveta dizajna, biznisa i marketinga. Primera radi, u drugoj epizodi UX dizajnerka Sara Dudi objašnjava kako je koncept na kome počiva njen UX kurs, za koji je prodala svako mesto i pre nego što je pripremila prvo predavanje, stvorila za samo dva sata.

Hurry Slowly

Džoslin K. Glaj, autorka četiri knjige, koja je osnovala „99 U“, platformu na kojoj nudi savete za produktivnost, na ovom potkastu pomaže ljudima da u svakodnevnom radu pronađu više kreativnosti i novih značenja. Ovde ćete pronaći odgovore na pitanja kako da postanete produktivniji, kreativniji i otporniji – kroz jednostavno usporavanje. Među gostima iz prvih 30 epizoda našli su se glavni izvršni direktor kompanije „Basecamp“ Džejson Frajd, čuvena dizajnerka Pola Šer i Ostin Klejon, autor knjige „Kradi kao umetnik“.

Ako želite da postanete stručnjak u web dizajnu, sertifikovana obuka na proverenoj obrazovnoj instituciji, zasnovana na realizaciji realnih projekata, uz ove potkaste, može transformisati vaše veštine i povećati vašu vrednost na digitalnom tržištu rada.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track