APLIKACIJE ZA IPHONE: Evo kako da aplikaciji obezbedite uspeh bez ulaganja u promociju
Foto: Tim Edukacija

Mobilne aplikacije

APLIKACIJE ZA IPHONE: Evo kako da aplikaciji obezbedite uspeh bez ulaganja u promociju

Edukacija -

U prodavnici proizvoda razvijenih za iPhone svakodnevno se pojavljuje na stotine novih aplikacija. Ako planirate da i sami ponudite rešenje za neki problem pretočeno u aplikaciju, suočićete se sa ogromnom konkurencijom. Kako da pomognete korisnicima da u moru opcija pronađu i izaberu vašu aplikaciju? Eksperti iz kompanije Anadea daju sledeće savete.

Izaberite usku nišu

Plasman aplikacije zavisi od niše za poslovanje. Što je niša uža, to su šanse veće. Kada obezbedite malu bazu korisnika, ohrabrite ih da napišu recenzije. Nakon toga, možete da širite nišu, jer ćete već biti prepoznati kao brend.

edukacija
foto: Tim Edukacija

Optimizujte sadržaj za App Store

Apple obaveštava da čak 65% preuzimanja aplikacija dolazi nakon pretrage na App Storeu. Samim tim rangiranje na pretrazi jeste važan element uspeha vaše aplikacije. Slično kao što je slučaj i sa web stranicama, što ste bliže vrhu pretrage, to imate veće šanse. Optimizujte sadržaj svog brenda za Appleovu prodavnicu.

Iskoristite platforme za otkrivanje novih proizoda

Platforme poput BetaList ili Product Hunt su relevantni izvori za proveru valjanosti ideje, dobijanje povratnih informacija i pokretanje diskusije o novom proizvodu. Na platformama poput ovih možete zajednici predstaviti vaš proizvod i komentarisati tuđe proizvode. Kada ste spremni za lansiranje aplikacije, pošaljite ih na ove platforme i vaš rejting će skočiti, pa će se tako povećati i broj preuzimanja.

Pristupite IT grupama i pratite događaje

Slično platformama za otkrivanje, startap i IT grupe, kao i događaji posvećeni digitalnim proizvodima, dobra su mesta za to da dobijete povratnu informaciju, ali i da proširite svest zajednice o vašem projektu. Na takvim dešavanjima možete iz prve ruke saznati kakvu aplikaciju korisnici žele i šta vam nedostaje.

edukacija
foto: Tim Edukacija

Budite u kontaktu sa korisnicima

Jedna od grešaka koju mladi developeri prave jeste to što prvo kreiraju aplikaciju, pa tek onda pitaju svoje korisnike za mišljenje. Zato je važno da radite sa klijentima od najranijih faza razvoja aplikacije. Pronađite korisnike još dok razvijate ideju i ne samo da ćete kreirati bolji proizvod, već ćete vašoj budućoj aplikaciji obezbediti dobar start i rangiranje.

Ovo je nekoliko koraka dostupnih svakog mladom developeru. Ako želite da postanete ekspert za razvoj iOS aplikacija, jednogodišnja obuka pod mentorskim vođstvom je najbrži način da steknete operativno znanje i kvalifikacije. Već tokom školovanja možete izraditi svoju prvu aplikaciju i iskoristiti savete iz ovog teksta.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track