NAJPLAĆENIJA ZANIMANJA U SRBIJI: Evo šta su i koliko zarađuju mesečno
Foto: Tim Edukacija

Top-5 najunosnijih poslova

NAJPLAĆENIJA ZANIMANJA U SRBIJI: Evo šta su i koliko zarađuju mesečno

Edukacija -

U vreme globalne krize ponekad je teško zamisliti da na Bakanu pojedine profesije donose ogromne zarade. Portal „Klik do posla“ sproveo je istraživanje i došao do zanimljivih informacija o ovoj temi. Ako vas zanima ko najviše zarađuje u Srbiji, pročitajte nastavak teksta.

Link Group
foto: Tim Edukacija

Menadžment

Za top-menadžere čak ni na Balkanu granice u plati ne postoje. One mogu ići i preko milion dinara. Plata zavisi od stepena odgovornosti i industrije u kojoj rade. Operativni menadžeri obično ne zarađuju manje od 200.000 dinara mesečno. Nažalost, do pozicije na ovom nivou ne dolazi se nakon obuke, već je neophodno ogromno iskustvo i dokazi u vidu rezultata.

Link Group
foto: Tim Edukacija

Programiranje

Očekivano, na listi najplaćenijih poslova visoku poziciju zauzima programiranje. U zavisnosti od iskustva, plata u ovom sektoru varira. Kako izveštava portal Klik do posla, juniori imaju platu od oko 96.000 dinara, dok tržišni prosek iznosi 140.000. Seniori gotovo po pravilu zarađuju više od 120.000, a kada je reč o stručnjacima za programske jezike kakav je C#, njihova prosečna plata je veća od 200.000 dinara.

Za razliku od top-menadžmenta, kvalitetne obuke za programiranje su dostupne i ne moraju trajati duže od godine. Ipak, kratki kursevi nisu dovoljni da se otpočne karijera u ovom sektoru.

Link Group
foto: Tim Edukacija

Kontrola letenja

Plata do 500.000 dinara kompenzacija je za stres kojem su kontrolori leta svakodnevno izloženi. Obuka za ovaj posao je po pravilu skupa, ali s vremena na vreme država pokriva troškove.

Instruktor fitnesa ili lični trener

Iako nema pravila, instruktori fitnesa koji se bave svakodnevnim potrebama pojedinaca ne zarađuju manje od 6000 dinara. Kako obično imaju i fiksnu platu, oni neretko mesečno zarade preko 100.000 dinara.

Iako veliki broj trenera dolazi sa diplomom fakulteta, postoje i obuke koje vas mogu dovesti do ovog posla.

Link Group
foto: Tim Edukacija

Ekspert za CRM

Eksperti za upravljanje odnosima sa klijentima u Srbiji prosečno zarađuju oko 150.000 dinara, ali njihova plata, u zavisnosti od iskustva, može ići i preko 200.000 dinara. Kao što je slučaj za većinu poslova u industriji informacionih tehnologija, u Srbiji je moguće završiti kurs za CRM.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track