VODIČ ZA VIDEO-MARKETING: Naučite da izaberete pravi kanal za vrstu video-sadržaja koji kreirate
Foto: Tim Edukacija

Gde da plasirate svoje video-materijale

VODIČ ZA VIDEO-MARKETING: Naučite da izaberete pravi kanal za vrstu video-sadržaja koji kreirate

Edukacija -

Ako ste se ikada odvažili da se upustite u vode video-marketinga, onda vam je dobro poznato koliko je vremena potrebno da se jedan klip kreira i da dođete do finalnog rezultata koji ste planirali i koji želite.

LINK
foto: Tim Edukacija

Međutim, ako te materijale plasirate na pogrešan način i oni završe na kanalu kom ne pripadaju ili koji ne može da im pruži povratne reakcije koje očekujete, sav taj trud i rad će biti uzaludni, jer nećete ispuniti poslovne ciljeve.

LINK
foto: Tim Edukacija

Zato je neophodno da znate koji su kanali najbolji za ono što je vama potrebno i kojim platformama treba da se okrenete ako želite dobre rezultate u promociji. Kako postoje različiti video-formati, tako se razlikuju i izbori koje ćete napraviti. Zato počnite od ove liste.

LINK
foto: Tim Edukacija

Dugometražni video-sadržaji

YouTube

Prvi izbor za sadržaje duže forme, koji zahtevaju nešto dugotrajniju pažnju gledalaca, biće YouTube. Najpopularnija video-platforma pokazala se kao sjajno mesto za plasiranje dokumentaraca, tutorijala, različitih uputstava ili instrukcija. Algoritmi su već naviknuti na korisnike koji očekuju upravo takve sadržaje, pa nema dileme da ćete najbolje rezultate u slučaju dužih formi ostvariti upravo na YouTubeu.

LINK
foto: Tim Edukacija

Instagram

Iako je YouTube logičan izbor, Instagram se pokazao kao dobro mesto za izazivanje reakcija publike, njihov dodatni angažman i interakcije na objavama koje plasirate. Gotovo svaki video-sadržaj koji kreirate trebalo bi da se u nekom obliku nađe i na Instagramu.

LINK
foto: Tim Edukacija

Ako je vaš cilj da uspostavite komunikaciju sa publikom, a ne samo da objavite video-sadržaj, onda ne smete preskočiti ni ovaj kanal.

Kratkometražni video-sadržaji

TikTok

TikTok je očekivan izbor za plasiranje kratkometražnih sadržaja. Očekuje se da će do kraja 2022. godine ova mreža ostvariti broj od 1,8 milijardi aktivnih korisnika u svetu. Koja god zemlja da je u pitanju, u toj publici se sigurno nalazi i vaša ciljna grupa.

LINK
foto: Tim Edukacija

Zato istražite način komunikacije na TikToku i počnite da razvijate kratke i efektne video-sadržaje koji će lako privući pažnju i preneti jednu jasnu poruku.

Instagram Reels

Odmah nakon naglog porasta popularnosti TikToka, Instagram je lansirao svoj odgovor u vidu takozvanih Reels video-sadržaja. U pitanju su kratke forme koje zadržavaju pažnju korisnika na tridesetak sekundi.

LINK
foto: Tim Edukacija

Publika koja prati reels sadržaje je nešto starija od one koja prati isključivo TikTok, pa samim tim ima i nešto drugačija očekivanja, što je logično. Ako ste do sada nalazili svoje korisnike tim putem, jasno je da ćete upravo na tom kanalu plasirati i nove animirane sadržaje kojima ćete ih zainteresovati.

Direktni prenosi uživo

YouTube

YouTube je među prvima počeo da radi i direktne prenose u realnom vremenu. Imajući u vidu da je reč o platformi sa najvećim iskustvom u plasiranju video-materijala, može se očekivati da u ovom formatu daje bolje rezultate od svih drugih platformi. Zato za prenos svog događaja, seminara ili intervjua koji želite da podelite sa ciljnom grupom u realnom vremenu izaberite ovu platformu.

Instagram

Direktne prenose uživo na Instagramu su popularizovali influenseri koji su na taj način otvarali sekcije pitanja i odgovora, razgovarali sa svojom zajednicom, ali i različiti tutorijali sa raznim temama, među kojima su bili i dizajn, šminkanje, pa i saveti za digitalni marketing. Iako je ova forma postala izuzetno popularna, ljudi uvek očekuju dodatnu vrednost kada vide najavu live prenosa neke od ličnosti koju prate.

LINK
foto: Tim Edukacija

Naučite kako da ostvarite dobre rezultate u video-marketingu

Da biste došli do rezultata koji su vam potrebni za uspeh, neophodno je da usmerite svoje resurse na pravi način. A kako da znate koji je to način? Ne verujte pričama da će vam kratki kursevi od nekoliko meseci pružiti rezultate koje priželjkujete. Posvetite se učenju i usavršavanju i uložite bar godinu u sticanje znanja i ovladavanje veštinama koje će vam kasnije biti potrebne.

LINK
foto: Tim Edukacija

Upišite obuku za internet marketing i napravite korak ka karijeri kakvu ste oduvek želeli.

Tim edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track