PLANIRATE DA PROGRAMIRATE VIDEO-IGRE? Ovo su 4 ključna trenda u razvoju mobilnih aplikacija u gejming industriji
Foto: Tim Edukacija

Video-igre i mobilni uređaji

PLANIRATE DA PROGRAMIRATE VIDEO-IGRE? Ovo su 4 ključna trenda u razvoju mobilnih aplikacija u gejming industriji

Edukacija -

Nema sumnje da se industrija igara za mobilne uređaje brzo razvija i postaje jedna od najprivlačnijih privrednih grana. Kada znate da širom sveta trenutno postoji više od 3 milijarde gejmera, možete lako predvideti buduće potencijale u svetu razvoja mobilnih igara.

Ukoliko želite da karijeru gradite u ovoj industrijskoj grani, dobro poznavanje trendova vezanih za razvoj igara je za to ključno. Svest o aktuelnim dešavanjima pomoći će vam da se bolje nosite sa rizicima u industriji, a takođe i da bolje razumete zahteve vaše ciljne grupe.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Zato pročitajte sledeću listu smernica.

eSport igrice

eSport je već godinama popularan trend u industriji mobilnih igara. Reč je o kompetitivnim igricama koje angažuju uglavnom igrače sa takmičarskim duhom, koji žele da nižu pobede.

Mnogi u svetu prate eSport turnire, pa tako danas postoje i TV kanali koji su posvećeni samo prenosima takmičenja ove vrste. Usluge striminga, odnosno direktnih prenosa uživo, pomažu korisnicima da gledaju svoje omiljene igre, ali i da ih igraju u realnom vremenu.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Procenjeno je da je vrednost svetskog tržišta eSporta bila veća od milijardu dolara do kraja 2021. godine, što je čak 50% više u odnosu na 2020. godinu. Štaviše, može se očekivati da će u 2022. godini suma otići na preko 2 milijarde dolara u 2022. Dakle, realno je predviđanje da će ovaj trend ostati aktuelan u industriji video-igara i u narednim godinama, pa nove igre treba razvijati u ovom smeru.

Socijalizacija kroz gejming

Povećana upotreba društvenih mreža učinila je igre za prenosive uređaje interaktivnijim. Tako su u vreme pandemije izolacija i stalna potraga za interaktivnošću još više doprinele popularizaciji ove vrste igara. Fejsbuk navodi da 38% novih gejmera u Sjedinjenim Američkim Državama voli da ćaska dok igra igrice, dok se mnogi radije opredeljuju za igre namenjene većem broju igrača nego za one koje igra jedna osoba.

Kao programer video-igara ove tendencije možete iskoristiti dodavanjem funkcija kao što su povezanost sa društvenim mrežama, sobe za ćaskanje i mogućnost okupljanja timova.

Kombinacija više platformi u gejmingu

Igre na više platformi su još jedan trend koji će oblikovati ekosistem igara u 2022. godini. O čemu je reč? Koristeći konzole ili više operativnih sistema danas možete da igrate igre na više platformi. Do sada to nije bilo moguće usled tehnoloških ograničenja. U međuvremenu su programeri otišli korak dalje pa danas gejmeri mogu uživati u ovom novom iskustvu.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Kao programer video-igara morate imati u vidu ove navike i prilagoditi karakteristike svojih igara višeplatformskom okruženju.

Tehnologija koja se nosi

Nosivi uređaji su elektronski uređaji sa senzorima koji se koriste za procenu, identifikaciju i deljenje podataka sa korisnicima u realnom vremenu. Fitnes prstenovi, narukvice i pametni satovi jesu neki od standardnih nosivih uređaja koji koriste takvu tehnologiju.

Ovi gedžeti se uglavnom koriste za održavanje i praćenje zdravlja, ali se sve više i brže razvijaju i u industriji igara. Mnogi koriste nosive uređaje kako bi pratili sesije igranja igara i performanse igrača, što unapređuje i korisničko iskustvo.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Pored korišćenja nosivih uređaja za vođenje evidencije, kao ekspert za video-igre možete ove sprave koristiti i za poboljšanje kvaliteta strimovanja. Korišćenjem mikrofona i sličnih dodataka poboljšaćete iskustvo slušalaca i svih onih koji prate sesije vaših igara širom sveta.

Naučite kako da postanete deo gejming industrije

Sa jedne strane gejming industrije su gejmeri koji sesije svojih igara putem interneta prenose celom svetu. Sa druge strane su programeri koji unapređuju njihovo iskustvo i mogućnosti koje imaju. Budući da ne možete naučiti kako da programirate čitavu igricu za samo par meseci na kratkom kursu, važno je da ozbiljno shvatite svoju edukaciju i da uložite bar godinu dana u učenje kako biste naučili proces kreiranja video-igara i ovladali svim veštinama potrebnim da ga uspešno sprovedete.

Upišite razvoj mobilnih aplikacija i donesite ključnu odluku za promenu svoje karijere.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track