PLATFORME ZA BLOGOVANJE: Ovo je 5 najboljih platformi na tržištu
Foto: ​​​​​​​Tim Edukacija

Kako do bloga?

PLATFORME ZA BLOGOVANJE: Ovo je 5 najboljih platformi na tržištu

Edukacija -

Kako piše portal Hubspot, kompanije koje imaju aktivan blog dobijaju 55% ​​više posetilaca od onih koje nemaju.

Objavljivanje sadržaja na blogu nudi mnoge prednosti. Pomaže uspostavljanju autoriteta u industriji, povećava svest o brendu, daje prostor za deljenje vesti o kompaniji i što je možda najbitnije – pretvara posetioce u potencijalne klijente.

S druge strane, pogrešna platforma takođe može ograničiti vaše rezultate, kao i sposobnost da da se regrutuju potencijalni klijenti, poboljša SEO i slično.

Izbor platforme je važan za uspeh bloga. Zato pročitajte koje su trenutno najbolje opcije na tržištu i izaberite jednu za sebe.

Tim Edukacija
foto: ​​​​​​​Tim Edukacija

WordPress

Verovatno najpoznatija svetska platforma, inicijalno i kreirana kao platforma za blogovanje, ima ocenu 4, na skali od pet, na sajtu G2 za ocenjivanje proizvoda s više od 8.000 recenzija. Iako je evoluirala u višenamenski sistem za upravljanje sadržajem, ona još uvek ima mnogo funkcija i tema za blogovanje.

WordPress vam omogućava ne samo da kupite prilagođeni domen i preuzmete jednu od više od 3.500 tema posebno dizajniranih za blogove, već i da dodate dugmad društvenih mreža koje imate, šablone, linkove ka svojim partnerima, ali i razne druge funkcionalnosti.

Opcije prilagođavanja su praktično neograničene sa više od 60.000 dostupnih besplatnih dodataka.

​​​​​​​Tim Edukacija
foto: ​​​​​​​Tim Edukacija

Squarespace

Iako Squarespace nudi samo oko 140 šablona, svi su optimizovani za mobilne uređaje i potpuno prilagodljivi, tako da možete kreirati blog koji izgleda upravo onako kako želite. Kada dizajnirate svoje stranice, na raspolaganju imate SEO alate da kreirate i optimizujete svoj sadržaj.

Konačno, nakon što objavite sadržaj, možete povezati svoje naloge na društvenim mrežama da biste ih lako promovisali na blogu. Da biste saznali odakle dolazi vaš saobraćaj, šta vaši posetioci traže i kako ostvaruju interakciju sa vašim sadržajem, možete koristiti ugrađeni analitički alat.

​​​​​​​Tim Edukacija
foto: ​​​​​​​Tim Edukacija

Wix

Sa ocenom 4,2 na pomenutoj platformi G2, Wix vam daje više izbora za kreiranje bloga u okviru svog editora.

Možete početi tako što ćete izabrati između više od 800 unapred dizajniranih šablona koje svaki bloger može da koristi.

Slede pisanje i uređivanje sadržaja na računaru ili mobilnom uređaju, unos slika i video-zapisa i njihova organizacija, tako da možete da ih koristite i u budućnosti.

Kada završite pisanje, možete da konfigurišete podešavanja optimizacije sajta (SEO) da biste povećali svoj organski doseg, možete proslediti svoj sadržaj svojoj bazi pratilaca ili ih podeliti preko svojih naloga na društvenim mrežama.

​​​​​​​Tim Edukacija
foto: ​​​​​​​Tim Edukacija

Craft CMS

Sa Craftovim personalizovanim moderiranjem sadržaja, moćnim šablonima i mogućnošću uređivanja samog koda, možete u potpunosti da kontrolišete izgled i funkcionalnost svog sajta.

Craft CMS takođe nudi editor slika, alate za grupnu administraciju i pristup, kao i funkciju lokalizacije koja može da prevede vaš sadržaj na određene jezike.

Takođe možete upravljati nekolicinom blogova u okviru jedne instalacije, a da biste analizirali učinak svog sadržaja, možete da integrišete Craft CMS, kontrolnu tablu sa Google analitikom.

Contently

Contently vam omogućava da upravljate čitavim procesom kreiranja sadržaja na jednom mestu.

Pomoću njihovog prilagodljivog alata za organizaciju zadataka (taskova) možete kreirati i vizualizovati svoju uređivačku strategiju ili organizovati svoje postove na blogu pomoću ugrađenog alata za zakazivanje. Contently vam može pomoći i da efikasno sarađujete sa svojim timom na projektima koristeći napredne alate za saradnju.

Pre objavljivanja, pametni alati za pregled će obezbediti da vaš sadržaj bude usklađen sa vašim brendom, optimizovan za pretragu i zakonski usklađen. Konačno, da biste poboljšali svoju strategiju, Contently vam omogućava da uporedite performanse svog sadržaja sa referentnim vrednostima u industriji.

​​​​​​​Tim Edukacija
foto: ​​​​​​​Tim Edukacija

Naučite kako da iskoristite ove platforme

Iako su sve ove platforme izuzetno praktične za upravljanje sadržajima na blogu, ukoliko je vaš krajnji cilj da unapredite svest o brendu, najbolja opcija je da kreirate sajt ispočetka tako da bude fokusiran samo na vaš brend, i na kraju da bude i jedinstven i prepoznatljiv. Da biste u tome bili uspešni, neophodno vam je, ne samo poznavanje teorijskih osnova, već i praksa i projekti koji će dokazati vaše iskustvo. Zato ne gubite vreme na kratkim kursevima, već uložite barem godinu u projekat svoje edukacije.

Upišite sertifikovanu obuku za web dizajn i napravite ključni korak.

​​​​​​​Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track