ISKORISTITE INOVACIJE NA INSTAGRAMU: Evo kako da izvučete maksimum iz profila na Instagramu
Foto: Tim Edukacija

Nove funkcionalnosti na Instagramu

ISKORISTITE INOVACIJE NA INSTAGRAMU: Evo kako da izvučete maksimum iz profila na Instagramu

Edukacija -

Instagram je i dalje jedan od najistaknutijih igrača među društvenim mrežama. Još decembra 2021. Instagram je dostigao dve milijarde aktivnih korisnika širom sveta. Nove funkcije na ovoj platformi se rađaju skoro svake nedelje. Zato ćete u nastavku pronaći listu inovacija koja vam može pomoći da unapredite svoju poziciju.

Šabloni za reels

Sudeći po Instagramu, 91% aktivnih korisnika Instagrama gleda video-zapise u aplikaciji svake sedmice. Zato je reels opcija koju brendovi i pojedinci koji žele da izgrade publiku moraju da koriste.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Ukoliko vam kreiranje Instagram reelsa izgleda zastrašujuće, onda bi vam nova funkcija koja omogućava kreiranje šablona u aplikaciji mogla pomoći da brzo kreirate veliki broj video-zapisa.

Šabloni su unapred definisani i svako može da ih koristi da bi sadržaj učinio bržim i efikasnijim. Da biste im pristupili, pronađite Instagram reel koji želite da koristite kao osnovu. On mora imati muziku i najmanje tri klipa. Kada pronađete video-snimak koji želite, sledite naredne korake.

Dodirnite dugme sa tri tačkice desno od koluta koji želite da koristite.

Dodirnite „Koristi kao šablon”.

Dodirnite „Dodaj medije” na dnu i izaberite fotografije i video-snimke koje želite da koristite u svom reelu.

Kliknite na „Gotovo” ili „Sledeće”, pregledajte svoj reel i podelite kada ste zadovoljni rezultatom.

Dvostruka kamera

Instagramova nova funkcija dvostruke kamere omogućava korisnicima da snimaju sadržaj svojom zadnjom u isto vreme kada i prednjom kamerom. Slika sa zadnje kamere zauzimaće veći deo ekrana, dok će se slika sa prednje strane pojaviti u malom prozoru sa strane.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Ova funkcija je dostupna samo kada snimate reels.

Remiks sadržaja

Od 2021. godine korisnici Instagrama su mogli da remiksuju reels kako bi kreirali sopstveni sadržaj, sarađivali sa kreatorima ili jednostavno reagovali na već kreirani video-sadržaj. Sada se funkcija remiksa može primeniti i na fotografije na Instagramu. Tako danas možete da priložite svoj video-zapis ili sliku na nečiji reel ili fotografiju i sačuvate ga kao novi, originalni sadržaj.

Takođe možete dodati nalepnice, ankete ili tekst da biste još više unapredili suštinu objave.

Interaktivne nalepnice

Mnoge interaktivne nalepnice koje su bile dostupne na Instagram pričama sada su dostupne i za reels. Marketinški stručnjaci i kreatori sadržaja trenutno mogu da koriste sledeće stikere u svojim sadržajima kako bi privukli svoju publiku:

  • Anketa: Prikupljajte mišljenja svojih pratilaca ili im omogućite da glasaju o tome šta bi trebalo da bude vaš sledeći sadržaj.
  • Kviz: Testirajte znanje svoje publike ili koristite ovu funkciju da ih naučite nečemu novom.
  • Emodži slider: Dozvolite gledaocima da pokažu kako se osećaju zbog vašeg sadržaja ili određene teme.

Planiranje izgleda profila

Ako imate objavu za koju ne želite da ostane zatrpana ostalim sadržajima na vašem profilu, sada rešenje postoji. Možete je zakačiti na vrh svoje stranice koristeći novu funkciju pinovanja sadržaja.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Da biste to uradili, izaberite reel, video-snimak ili fotografiju koju želite da zakačite. U gornjem desnom uglu posta dodirnite tri tačke i „Zakači na svoj profil“. Nakon toga vaš post će se pojaviti na vrhu vaše stranice.

Funkciju pinovanja možete koristiti za:

  • skretanje pažnje na promociju koja je u toku,
  • predstavljanje događaja,
  • isticanje vašeg najpopularnijeg sadržaja.

Naučite kako da unapredite reputaciju svog brenda

Nove funkcije će vam pomoći da unapredite komunikaciju i da iskoristite prednosti novih trendova koji vladaju tržištem. Međutim, ukoliko nemate osnovu i jasnu strategiju korišćenja starih opcija, ne pokušavajte da implementirate inovacije. Ne gubite vreme na kratkim kursevima u nadi da ćete ovladati svim potrebnim znanjima. Za kvalitetnu bazu znanja, neophodno je da uložite bar godinu dana u edukaciju koja će vam pomoći da napredujete.

Upišite obuku za internet marketing i napravite korak ka karijeri kakvu ste oduvek želeli.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track