SISTEMI ZA UPRAVLJANJE SADRŽAJEM: Kako da izaberete CMS i koji su najbolji sistemi na tržištu
Foto: Tim Edukacija

Najbolje CMS platforme

SISTEMI ZA UPRAVLJANJE SADRŽAJEM: Kako da izaberete CMS i koji su najbolji sistemi na tržištu

Edukacija -

Bilo da ste bloger, preduzetnik ili vlasnik malog preduzeća, danas je efektno prisustvo na digitalnim kanalima komunikacije od suštinskog značaja da bi se doprlo do šire publike.

Kako se prisustvo bazira na zadržaju, odabir pravog sistema za upravljanje sadržajem, odnosno CMS-a, ključni je faktor u kreiranju uspešne strategije i pozicioniranja.

Sa bezbroj opcija dostupnih na tržištu, može biti teško odrediti koji CMS najviše odgovara vašim potrebama.

U nastavku teksta ćemo istražiti neke od najboljih dostupnih opcija i istaći njihove jedinstvene karakteristike, prednosti i nedostatke, što će vam pomoći da donesete odluku o tome koji sistem da odaberete.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

WordPress

WordPress je popularan sistem za upravljanje sadržajem koji postoji više od jedne decenije. U pitanju je otvorena „open-source“ platforma, besplatna za korišćenje. Kao takva može se adaptirati tako da odgovara širokom spektru potreba. Sam interfejs je prilagođen korisniku, što olakšava kreiranje web sajtova i sadržaja i upravljanje njima. WordPress mogu upotrebljavati i korisnici sa malo ili nimalo tehničkog znanja.

Platforma nudi široku lepezu tema i dodataka, koji se mogu koristiti za poboljšanje funkcionalnosti i izgleda web stranice. Sa ogromnom zajednicom korisnika i programera, WordPress takođe podrazumeva opsežnu podršku i resurse, uključujući brojne onlajn forume i tutorijale za učenje. Pored svega, ova platforma ja veoma skalabilana, što je čini pogodnim izborom za sajtove svih veličina, od ličnih blogova do velikih sajtova za e-trgovinu.

Drupal

Drupal je CMS koji postoji od 2001. godine. Kao i WordPress, u pitanju je „open-source“ platforma. Drupal je veoma fleksibilan i nudi širok spektar opcija i funkcionalnosti, što ga čini vrhunskim izborom za složene i velike web stranice. Sistem se može pohvaliti modularnom arhitekturom, koja omogućava korisnicima da kreiraju module i proširenja kako bi prilagodili platformu svojim specifičnim potrebama.

Drupal takođe nudi moćne bezbednosne funkcije, uključujući ugrađene korisničke dozvole i kontrole pristupa, koje pomažu u sprečavanju neovlašćenog prikupljanja i zloupotrebe podataka.

Iako je možda nešto zahtevniji za ovladavanje u poređenju sa drugim rešenjima, Drupal nudi neuporedivu fleksibilnost i skalabilnost, što ga čini idealnom opcijom za web lokacije koje zahtevaju napredne funkcionalnosti i prilagođavanje.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Shopify

Shopify je popularna platforma za e-trgovinu koja omogućava brendovima da uspostave svoje onlajn prodavnice i upravljaju njima. Nudi interfejs prilagođen korisniku uz niz alata i funkcija koje korisnicima olakšavaju kreiranje i prilagođavanje sajtova za onlajn prodaju.

Sa širokim izborom dostupnih šablona i tema, takođe daje širok spektar opcija dizajna koje pomažu korisnicima da kreiraju profesionalnu i vizuelno privlačnu prodavnicu.

Niz prodajnih i marketinških alata, kao što su SEO optimizacija, mejl marketing i integracija društvenih mreža, dodatno pomaže brendovima da se promovišu i povećaju svoje prisustvo na internetu.

Pored svega navedenog, Shopify pruža bezbedne prolaze za plaćanje, analizu prevara i automatsko obračunavanje poreza, što olakšava upravljanje plaćanjima i praćenje porudžbina.

Najzad, uz korisničku podršku 24/7 i sveobuhvatnu dokumentaciju, Shopify daje odličnu podršku za svoje korisnike.

Contentful

Contentful je moderan sistem za upravljanje sadržajem koji omogućava brendovima da kreiraju, upravljaju i distribuiraju sadržaj na više digitalnih platformi. Ova fleksibilna i robusna platforma za isporuku objava omogućava korisnicima da upravljaju svojim kanalima, bilo da su u pitanju sajtovi, mobilne aplikacije i drugi digitalni prostori.

Contentful nudi fleksibilan pristup koji se zasniva na programerskom interfejsu aplikacije (API), omogućavajući programerima da lako integrišu sadržaj u svoje aplikacije i sisteme. Platforma takođe uključuje niz funkcija, kao što su modeliranje sadržaja i lokalizacija, što olakšava upravljanje složenim strukturama sadržaja na više jezika i kanala.

Sa jakim fokusom na iskustvo programera i rastuću zajednicu korisnika, Contentful je odlična opcija za preduzeća koja traže moderan, fleksibilan i skalabilan CMS.

Naučite web dizajn i maksimalno iskoristite ove platforme

Web dizajn je sjajan izbor karijere za one koji su kreativni, fokusirani na detalje i imaju strast prema tehnologiji. Sa sve većom tražnjom za onlajn prisustvom i digitalnim iskustvima nudi uzbudljivu karijeru, sa mnogo mogućnosti za rast i napredovanje. Važno je napomenuti da je za ostvarivanje uspeha u web dizajnu potrebna najmanje jedna godina obrazovanja. Ako želite da izgradite osnovne veštine i znanja neophodne za uspeh, ne traćite vreme na kratkim kursevima. Ulaganjem u kvalitetno obrazovanje, ambiciozni web dizajneri mogu da steknu praktične veštine za kreiranje dopadljivih i funkcionalnih rešenja koja zadovoljavaju sve potrebe klijenata i korisnika.

Iskoristite svu moć opisanih CMS rešenja. Upišite sertifikovanu obuku za web dizajn i postanite jedan od najtraženijih stručnjaka u ovoj oblasti.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track