ŽELITE DA ZARADITE OD PRAVLJENJA APLIKACIJA? Ovih 5 ideja za razvoj će vam sigurno doneti uspeh
Foto: Tim Edukacija

RAZVOJ MOBILNIH APLIKACIJA

ŽELITE DA ZARADITE OD PRAVLJENJA APLIKACIJA? Ovih 5 ideja za razvoj će vam sigurno doneti uspeh

Edukacija -

Industrija razvoja mobilnih aplikacija doživela je neverovatan rast, kako po pitanju broja novih programa, tako i povećanom upotrebom aplikacija i rastućom tražnjom za njima u svim poslovnim sektorima. Ovo je mnoge ljude inspirisalo da kroz razvoj mobilnih aplikacija dođu do prihoda.

Ako vam pravljenje aplikacija zvuči atraktivno, a nemate ideju odakle da počnete, pročitajte listu koju smo vam pripremili i pronađite inspiraciju među oblastima koje ćete tu videti.

Aplikacija za online učenje

Pandemija je naterala ljude da prednost daju virtuelnoj saradnji u odnosu na fizičko prisustvo.

Link Group
foto: Tim Edukacija

Aplikacije koje u ovom pravcu nude pomoć pri obrazovnim, poslovnim i komercijalnim aktivnostima mogu ostvariti veliki uspeh. Primera radi, možete kreirati sistem koji će biti skladište za obrazovni materijal za različite predmete i razrede koji uključuju video-zapise, prezentacije, dokumente, beleške sa predavanja, ispitna pitanja, vežbe za rad, rešenja itd.

Aplikacija za rad 1:1

Kad je reč o učenju, model privatnih časova ili mentorisanja van školskih okvira je takođe dobra ideja za razvoj. ​​Primera radi, aplikacija na kojoj studenti mogu da se povežu sa tutorima može ostvariti veliki uspeh.

Link Group
foto: Tim Edukacija

Omogućite korisnicima da se povežu sa stručnjacima po svom izboru i da sarađuju sa njima kako online, tako i offline. Pretraga se može vršiti na osnovu oblasti, kvalifikacija ili slobodnih sati samog mentora.

Aplikacija za blockchain transakcije

Blokčejn je vrsta informacionog sistema sa visokom bezbednošću pošto je zapise u ovom sistemu nemoguće pratiti, menjati i brisati. Aplikacije za plaćanje i transakcije zasnovane na blokčejnu nude kompletan sistem koji se oslanja na ovu tehnologiju i nudi potpunu sigurnost.

Blockchain transakcije su jednostavne, bezbedne i ne zahtevaju posredničku stranu, a do danas su mnoge kriptovalute lansirane i funkcionišu na globalnoj mreži, sa obećavajućim prognozama za stabilan rast.

Aplikacija za trgovinu NFT-jem

NFT je token koji ima potencijal da promeni način na koji digitalno posedujemo stvari, odnosno kako definišemo vlasništvo. U tehničkom smislu, NFT je nezamenljiva jedinica podataka uskladištenih na pomenutom blokčejnu koja se može prodati i kojom se može trgovati.

Link Group
foto: Tim Edukacija

Ako želite da razvijate aplikaciju, ovo je jedna od najboljih ideja koju možete pratiti, jer pokazuje najveći potencijal za rast. NFT predstavlja objekte iz realnog života koji se vezuju za umetnost, muziku ili neki drugi oblik digitalne imovine. Aplikacija može beležiti koje sve kolekcije imate, šta novo postoji na tržištu, a možete je koristiti i za trgovinu.

Aplikacija za praćenje ličnih troškova

Kreditne kartice, računi, krediti, prihodi i rashodi često mogu biti izvor glavobolje, ako nisu usklađeni i smešteni na jednu lokaciju. Samim tim će aplikacija koja upravlja svim finansijama imati uspeh na tržištu.

Link Group
foto: Tim Edukacija

Na takvom rešenju, primera radi, možete postaviti ograničenja, kategorizovati troškove i personalizovati kategorije svog budžeta, a aplikacija vas može obavestiti kada vam se približava rata, ili kada se opasno približavate minusu na svom računu.

Naučite kako da dođete do rezultata

Svaka od navedenih ideja može da vam donese veliki uspeh, bilo da se opredelite za blockchain ili za edukativni segment. Međutim, ako nemate osnovna znanja o kreiranju mobilnih aplikacija, ne možete ni očekivati rezultate. Ne trošite vreme na kratkim kursevima koji će samo zagrebati površinu, već shvatite ozbiljno taj poduhvat i steknite kvalitetnu teorijsku osnovu. Uložite bar godinu dana u svoje usavršavanje kako biste došli do rezultata koje priželjkujete.

Upišite sertifikovanu obuku za razvoj mobilnih aplikacija i napravite korak ka svojoj karijeri iz snova.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track