KAKO NAPRAVITI APLIKACIJU: Ovo su najpopularniji alati za kreiranje mobilnih aplikacija
Foto: Promo

Alati koji će vam pomoći pri kreiranju mobilnih aplikacija

KAKO NAPRAVITI APLIKACIJU: Ovo su najpopularniji alati za kreiranje mobilnih aplikacija

Edukacija -

Kako tražnja za mobilnim aplikacijama nastavlja da raste, tako se povećava i potreba za efikasnim alatima za njihov dizajn. Za pravljenje aplikacija je potrebna kombinacija kreativnosti, tehničkog znanja i pravih alata. Srećom, postoji nekoliko odličnih opcija za razvoj mobilnih softvera koji mogu pojednostaviti proces i pomoći da oživite svoje ideje.

Link Group
foto: Promo

Bilo da ste iskusan programer ili tek počinjete, odabir pravih programa može znatno uticati na uspeh vaše aplikacije. U nastavku teksta ćete pronaći neke od najboljih alata za pravljenje aplikacija dostupnih na tržištu i njihove karakteristike i prednosti.

Zoho Creator

Zoho Creator je cloud platforma za razvoj koja omogućava korisnicima da kreiraju prilagođene web i mobilne aplikacije. Sa svojim korisničkim interfejsom, funkcijom prevlačenja elemenata (drag & drop) i širokim spektrom unapred napravljenih šablona, Zoho razvoj aplikacija čini dostupnim i programerima i onima koji nisu programeri.

Platforma podržava različite izvore podataka i može se integrisati sa drugim proizvodima, kao i s aplikacijama trećih strana. Koristeći Zoho možete i automatizovati procese i sarađivati sa drugim programerima na razvoju. Najzad, važno je znati i da je alat pogodan za preduzeća svih veličina, od malih startapa do velikih kompanija.

AppMaster

AppMaster pruža sveobuhvatan skup funkcija koje pomažu korisnicima da brzo i lako kreiraju aplikacije. Interfejs olakšava izgradnju složenih procesa, dok obimna biblioteka šablona i modula omogućava korisnicima da kreiraju aplikacije bez pisanja ijedne linije koda.

Pored lakoće upotrebe, treba znati da je ova platforma veoma prilagodljiva i može se integrisati sa nizom usluga trećih strana, uključujući sisteme za plaćanje, platforme društvenih mreža i analitičke alate.

Link Group
foto: Promo

Naposletku, AppMaster nudi robusne bezbednosne funkcije, uključujući SSL enkripciju, kako bi se osiguralo da se svi podaci bezbedno čuvaju.

AppGeyser

AppsGeyser je popularna platforma specijalizovana za kreiranje Android aplikacija. Ovaj alat nudi niz alata i šablona koji pomažu korisnicima da brzo i lako kreiraju jednostavne programe.

Iako ima mnoge prednost, fokus na Android aplikacije znači da AppGeyser možda nije najbolji izbor za brendove koji zahtevaju prisustvo na više platformi ili složenije funkcije aplikacije.

Link Group
foto: Promo

Ipak, u pitanju je odlična opcija za pojedince koji žele da kreiraju jednostavne, personalizovane Android programe za ličnu upotrebu. Primeri takve upotrebe mogu biti aplikacije za deljenje fotografija ili pravljenje kvizova. Interfejs koji je jednostavan za korišćenje i niz šablona čine ga dostupnom opcijom za svakoga sa osnovnim računarskim veštinama.

SellMyApp

SellMyApp je jedinstveno mesto za razvoj aplikacija koje se izdvaja od drugih platformi na tržištu. Ova platforma nudi širok spektar šablona za programe, ali i igre koje korisnici mogu da prilagode kako bi kreirali sopstvene jedinstvene aplikacije.

Međutim, glavna prodajna prednost SellMyAppa je njegovo tržište, koje omogućava korisnicima da prodaju svoje programe i izvorni kôd drugim programerima i preduzetnicima. Ovo ga čini odličnom opcijom za pojedince koji žele da brzo unovče svoje veštine razvoja aplikacija, kao i za preduzeća koja žele da nabave gotove proizvode koje lako mogu prilagoditi sopstvenim potrebama.

AppsMakerStore

AppsMakerStore je platforma za pravljenje aplikacija koja nudi interfejs prilagođen korisnicima za pojedince i brendove koji žele da kreiraju sistem za upravljanje sadržajem (CMS) bez opsežnog tehničkog znanja ili iskustva.

Link Group
foto: Promo

Platforma pruža niz šablona i opcija prilagođavanja kako bi korisnicima olakšala pravljenje prilagođenih programa, a intuitivni dizajn platforme i funkcija prevlačenja (drag and drop) funkcije čine je pristupačnom opcijom za korisnike svih nivoa veština.

Naučite kako da postanete ekspert

Obrazovanje je ključni aspekt izgradnje aplikacija. Dok kratki kursevi mogu pružiti osnovno razumevanje razvoja aplikacija, oni možda neće biti dovoljni da obezbede neophodna znanja i veštine potrebne za izgradnju složenijih rešenja. Ulaganje u program koji traje godinu dana, kao što je sveobuhvatno učenje kodiranja ili formalna diploma informatike, može pružiti dublje razumevanje principa kodiranja, obrazaca dizajna i praksi standardnih u industriji. Štaviše, ulaganje vremena i truda u obimniji program može pomoći u izgradnji temelja za uspešnu karijeru u razvoju aplikacija.

Zato upišite sertifikovanu obuku za razvoj aplikacija i krenite u susret svom idealnom poslu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track