POVEĆAJTE PRODUKTIVNOST VEĆ DANAS: Evo kako da planirate dan tako da budete produktivniji
Foto: Tim Edukacija

Saveti eksperata za produktivnost

POVEĆAJTE PRODUKTIVNOST VEĆ DANAS: Evo kako da planirate dan tako da budete produktivniji

Edukacija -

Planiranje radnog dana i efikasno upravljanje vremenom spadaju u ključne elemente produktivnosti. U nastavku saznajte šta su, po rečima eksperata magazina Forbs, neke od najboljih strategija za planiranje dana i postizanje maksimalne efikasnosti svakoga dana.

Pravljenje prioriteta

Rasporedite svoje zadatke prema važnosti. Fokusirajte se najpre na one zadatke koji su najvažniji i pokušajte ih završiti na samom početku radnog dana.

Tim Edukacija, LinkGroup
foto: Tim Edukacija

Kreiranje rasporeda

Napravite raspored svog dana unapred. Odredite dovoljno vremena za svaki zadatak i držite se ovog plana koliko god je to moguće.

Definisanje dnevnih ciljeva

Pored pravljenja liste prioriteta i rasporeda, postavite dnevne ciljeve i fokusirajte se na njihovo ostvarenje. Kada imate pred očima širu sliku, to će vam pomoći da ostanete motivisani i usmereni.

Tim Edukacija, LinkGroup
foto: Tim Edukacija

Planiranje

Planirajte unapred. Ako imate veliki projekat ili zadatak, podelite ga na manje delove i napravite plan kako ćete ga završiti u datom roku. U ovom nastojanju će vam pomoći prethodna tačka.

Odmor

Obavezno uključite pauze u svoj raspored. Redovni odmori će vam pomoći da se osvežite i ostanete koncentrisani, što će pozitivno uticati na vašu produktivnost.

Briga o zdravlju

Vodite računa o svom zdravlju. Zdravlje i fizičko blagostanje su ključni za vašu produktivnost. Stoga, predvidite vreme za vežbanje, meditaciju ili druge aktivnosti koje vam pomažu da ostanete zdravi i fokusirani.

Tim Edukacija, LinkGroup
foto: Tim Edukacija

Organizovanost

Organizovanost i pedantnost su važni elementi efikasnog upravljanja vremenom. Zato, držite sve svoje zadatke i dokumente organizovane na jednom mestu.

Eliminacija ometanja

Eliminišite sve što vas ometa tokom rada. Isključite telefone i obavite sve neophodne zadatke pre nego što počnete sa radom. U ovome vam mogu pomoći alati poput blokera notifikacija.

Tim Edukacija, LinkGroup
foto: Tim Edukacija

Prilagođavanje promenama

Ostvarenje vaših planova neće uvek biti u vašim rukama. Zato morate biti otvoreni i spremni na iskorake ako se situacija promeni. Budite fleksibilni i spremni da promenite plan ako je to potrebno.

Ovo su neke od proverenih strategija za povećanje produktivnosti. Međutim, preduslov da se uopšte bude produktivan jeste razvijen set poslovnih veština koje će vam pomoći da zadatke obavite na kvalitetan način. Tek nakon što ovladate osnovnim zanimanjem, moći ćete da uz ove savete maksimalno iskoristite svaki dan.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track