PROMET NEKRETNINA: Evo šta je potrebno da biste se bavili prometom nekretnina
Foto: Tim Edukacija

Tržište nepokretnosti

PROMET NEKRETNINA: Evo šta je potrebno da biste se bavili prometom nekretnina

Edukacija -

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, u 2022. godini prosečna cena kvadratnog metra stana u Srbiji bila je 1.400 evra, što ukazuje na dalji rast cena u ovoj oblasti. Cene nekretnina u Beogradu se kreću od 1.900 do 4.375 evra po kvadratnom metru, u zavisnosti od opštine. Ovo se može pripisati rastućoj tražnji za nekretninama u velikim gradovima i sve većem interesovanju za investiranje.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Što je kvadrat skuplji, to je veća zarada agenta

Rast cena kvadrata u Srbiji poslednjih godina uticao je na porast interesovanja za posao agenta za posredovanje u prometu nepokretnosti. Ovaj posao je postao veoma tražen jer su agenti dobro plaćeni na osnovu provizije koju dobijaju nakon uspešno obavljenog posla posredovanja. Kako se cene nekretnina i dalje povećavaju, agenti za posredovanje u prometu nepokretnosti u Srbiji mogu očekivati veću zaradu.

Pored dobre zarade, agenti za nekretnine imaju mogućnost da samostalno rade, stvaraju sopstvene rasporede i biraju klijente. Ovo omogućava fleksibilnost u poslu i veću kontrolu nad sopstvenom karijerom.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Šta je potrebno da biste postali agent za nekretnine

Da bi se dobila neophodna licenca, budući agent mora biti punoletan, državljanin Republike Srbije i mora da poseduje završenu obuku.

Na obuci budući agent se upoznaje sa zakonskim propisima, poreskim obavezama i trendovima na tržištu.

U prometu nekretnina neophodno je imati visok nivo znanja i razumevanja tržišta i biti upoznat sa potrebama i željama potencijalnih klijenata.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Menadžment prometa nekreretnina je obrazovni program koji pruža kompletno znanje i obuku za karijeru u ovoj oblasti. Nakon tri semestra školovanja naučićete kako da procenite vrednost objekta, da ga reklamirate i dobijete poruku ili da pravite sopstvene investicije sa minimalnim rizikom i maksimalnom zaradom.

Kada završite potrebnu obuku i dobijete dozvolu za rad, možete da počnete.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track